Napravite sami

Apsolutni hit ljeta koji će vas rashladiti – aperol spritz!

aperol spritz (1)
aperol-spritz.it
24.07.2012.
u 15:34

Poslije napornog radnog dana ili nakon kupanja na plaži možete se osvježiti napopularnijim talijanskim koktelom koji je nastao u Padovi, a totalno je osvojio Hrvate ove godine

Koktel aperol spritz ovog je ljeta postao pravo osvježenje i gotovo zamijenio piva s okusima. Naručiti ga možete u gotovo svakom kafiću na našoj obali. Osvježavajući napitak jednostavan je i za pripremu. Dakle, nećete gubiti puno vremena na kombinaciju raznih sastojaka i vrsta pića.

Za koktel vam treba pjenušac, liker Aperol i soda-voda te naranča narezana na kriške kao dekoracija. U čašu s kockicama leda natočite oko dvije petine Aperola, dodajte tri petine pjenušca i jedan špric sode. U koktel potopite pola kriške svježe naranče i promiješajte slamkom. 

Niskoalkoholni liker Aperol nastao je 1919. godine u Padovi, a proizvela su ga braća Barbieri koja su iznjedrila revolucionarnu ideju aperitiva sa samo 11 posto alkohola. Popularnost Aperola s godinama sve više raste zahvaljujući njegovoj svježini, bogatu okusu i mogućnosti miješanja s velikim brojem drugih napitaka. Sedinom devedesetih godina kupio ga je Barbero 1891, a Aperol je ušao u asortiman grupe Campari dosežući nove rekorde svojom popularnošću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije