ljetni recept

Aurelijine pileće lazanje s tikvicama za ukusan i brz obiteljski ručak

lazanje
Foto: Aurelia
06.07.2014.
u 10:00

Kada je meso skoro gotovo, maknite s vatre. Napraviti umak bešamel.

SASTOJCI:

1 pakiranje listova za lazanje i kanelone Aurelia, 0,5 kg pilećeg mljevenog mesa, mrkva, glavica crvenog luka, 2 tikvice, ribani sir, sol, papar, crvena mljevena paprika, umak bešamela

PRIPREMA: Pirjajte nasjeckani crveni luk i dodajte ribanu mrkvu. Umiješajte mljeveno pileće meso, začinite solju, paprom i crvenom paprikom. Kada je meso skoro gotovo, maknite s vatre. Napraviti umak bešamel. U namašćenu posudu za pečenje stavite malo bešamela, složite red listova za lazanje, po njima pirjano meso pa tikvice rezane na kolutove, a po njima ribani sir te sve zalijte bešamelom.

Ponovite do vrha i završite s listovima za lazanje i bešamelom. Pecite 40-50 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

>>Kako mortadelu uklopiti u ljetne kreativne zalogaje

>>Zašto ne biste probali? Panirani inćuni na salati od koromača

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije