Ako niste toliko vješti s pečenjem kolača, ali ipak želite napraviti domaću pitu, ovaj jednostavan recept za pitu od jabuka trebate isprobati! Za ovaj recept nije potrebna čak niti vaga jer se sve može mjeriti čašicom od vrhnja, glavni razlog popularnosti jest to što je gotovo nemoguće pogriješiti, a priprema je brza, piše Feel Good Foodie.
Sastojci:
2 čaše oštrog brašna
1 prašak za pecivo
2 čaše griza
1 čaša šećera
vanilin šećer
VEZANI ČLANCI:
Nadjev:
1,2 kg krupno naribanih jabuka
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
1 žlica cimeta
Premaz:
150 g (ili nešto više) maslaca ili margarina
Postupak: Očišćene i oprane jabuke krupno naribajte pa pomiješajte sa šećerom i cimetom. Ostavite ih neka odstoje dok pripremate ostale sastojke kako bi pustile svoj sok. Ako koristite kiselije sorte možete dodati malo više šećera, ako koristite slađe možete dodati sok pola limuna. U zdjeli dobro izmiješajte suhe sastojke i podijelite ih na tri jednaka dijela. Kalup (25x35 cm) obilato namažite margarinom ili maslacem i posipajte krušnim mrvicama (može poslužiti i oštro brašno). Možete koristiti papir za pečenje, ali i njega svakako premažite maslacem.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega!
Kad umastim burek od sira isto nekoristim oklagju i mikser pa niste to stavili ovdije