Štapići od cimeta? To je prava jesenska poslastica koja će oduševiti vaše nepce i staviti vas u pravo jesensko raspoloženje. Recept je vrlo jednostavan, a kako piše Epicurious, idealni su za slatki doručak ili kao slastica nakon ručka.
Sastojci:
- 1 šalica šećera
- 1 žličica mljevenog cimeta
- prstohvat soli
- jedno prhko tijesto
VEZANI ČLANCI:
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200°C i pripremite lim za pečenje. U jednoj posudi pomiješajte šećer, cimet i sol te napunite malu zdjelicu ili čašu hladnom vodom.
Razvaljajte tijesto tako da bude debelo pet milimetara pa ga kratko zamrznite. Rezačem za pizzu ili oštrim nožem izrežite tijesto poprečno na trake. Radeći jednu po jednu, lagano premažite traku vodom, a zatim je odmah prebacite u mješavinu šećera i okrenite.
VEZANI ČLANCI:
Počevši od sredine, objema rukama uvrnite tijesto do krajeva. Prebacite na pripremljeni lim, raspoređujući ih okomito. Stavite u zamrzavanje na 10 minuta.
Pecite u pećnici, okrećući ih povremeno, dok ne porumene i ne počnu se karamelizirati, 12 do 15 minuta. Pomoću hvataljki izvadite ih iz lima i ostavite da se ohlade.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega: