Osim mađarica, breskvica, vanili-kiflica, na blagdanskom stolu nezaobilazne su i oblatne. Za ovaj omiljeni kolač ne treba vam mnogo sastojaka, a priprema je jednostavna. Slijedite ovaj recept i zasladite sebe i ukućane.
Sastojci:
paket oblatni
2 litre mlijeka
70 dag šećera
3 reda čokolade za kuhanje
10 dag margarina
Ovo su čajevi koje ne biste trebali piti, a razlog je sasvim opravdan:
Priprema:
Mlijeko i šećer kuhajte na laganoj vatri najmanje sat vremena, dok se ne pojave mjehurići. Dodajte 3 reda čokolade za kuhanje, margarin i lagano miješajte dok ne postignete kremastu teksturu. Ostavite kremu da se dobro ohladi.
Mažite oblatne rashlađenom kremom i na kraju stisnite kako se gornja kora ne bi odvojila. Izrežite na kocke ili rombove.
Želite peći kolač, ali nemate mlijeko? Nema problema, postoji nekoliko namirnica koje možete koristiti umjesto njega: