neka su vam vodilja

Bogati prijatelji od velike su pomoći u životu

Posao
23.06.2012.
u 13:24

Imaju više novca, mogu si priuštiti više stvari... Oni će djelovati na vašu ambiciju da i sami postanete uspješni kao i oni...

 

Mlađi zaposlenici ispod 45 godina osjećaju se bolje kad znaju da im prijatelji imaju visoke plaće, otkrili su znanstvenici sa sveučilišta St. Andrews u Velikoj Britaniji.

Iako prva pomisao na to što si sve mogu priuštiti, a vi ne, može izazvati ljubomoru i zavist, istraživači kažu da bogati prijatelji zapravo na nas djeluju kao motivatori koji nas tjeraju da se trudimo više i da u budućnosti zarađujemo bolje. Zapravo družeći se s takvim ljudima možemo se djelomično osjetiti ponosno, ali i shvatiti da u nama postoji isti takav potencijal, ako ne i veći za ostvarenje uspješnije karijere. Ljudi, dokazano je napreduju mnogo brže u kompeticiji s ostalima, pa makar se radilo i o bliskoj osobi, a to je pogotovo dobro radite li iste ili slične poslove.

Financijska savjetnica i autorica knjige Money Ruls Jean Chatzky kaže da je isprva malo nezadovoljstva visinom svoje plaće dobro, jer nas tjera prema naprijed. Jer, da bismo doživjeli osjećaj ugode, potrebno je i malo neugode. Zapravo, ona smatra da ne treba biti maksimalno pozitivan već je dovoljno da na skali od jedan do deset naše životno zadovoljstvo \"obitava\" oko osmice.

- Za sreću se ne mora biti na samome vrhu. Osmice su dovoljno nesretne da se nastave truditi, dok su desetke pomalo samozadovoljne - kaže Chatzky.

Dakle, ono malo razočaranja koje možete osjetiti kad shvatite da prijatelj ima veću plaću neka vam bude motivacija, a on neka vam postane izvor korisnih korisnih informacija o poslovnom svijetu od kojeg možete mnogo toga naučiti.

Komentara 1

VE
Vexans
14:08 23.06.2012.

Malo nas ima pravih prijatelja od dječačkih dana pa do zrelih godina a da oni budu "velike glavonje" il po domaći :uspješni i bogati ljudi.Važno je u tome svemu biti siguran,apsolutno,da je vaš prijatelj pošten i čovjek od karaktera,da jee stabilan i uvijek,baš uvijek na vašoj strani.Normalno da je poželjno da to nikad ne isprobavate,ali u to morate vjerovati,i on dakako! Nikad ne koristiti prijateljstvo za bananalnosti,nikad NE za krpanje financijskih dubioza,poštovanje i samo poštovanje.UVIJEK se morate ponositi svojim cijenjenim prijateljem jer i on vas cijeni zbog istih činjenica!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije