zanimljivo

Britanski matematičari tvrde da su pronašli 'formulu' muškog orgazma: 'Idući je rad na ženskom'

shutterstock
12.04.2023.
u 19:29

Napravili su dvije jednadžbe, jednu koja se odnosi na mentalne i drugu koja se odnosi na fizičke aspekte muške intimnosti.

Matematičari iz Velike Britanije nedavno su na engleskom Sveučilištu Sussex analizirali psihološke i biološke aspekte muškog orgazma ne bi li došli do 'formule' što ga sve uzrokuje. “Na temelju utvrđenih podataka, kao i prethodno objavljenog rada o modeliranju bioloških fenomena, razvili smo prvi uspješan matematički model seksualne izvedbe, rekao je za NY Post koautor studije dr. Konstantin Blyuss.

Istraživanje je navodno inspirirano korištenjem matematike za analizu uspješnosti u sportu, a za projekt su se istraživači koristili poznatim podacima o psihološkom i fiziološkom uzbuđenju. U prijašnjim studijama na tu temu koje su korištene u sadašnjoj analizi  sudionici koji su se pristali seksati dok ih je 'promatrala' posebna vrsta MRI skenera.

"U prošlosti su istraživači pokušavali napisati model koji bi opisao fiziološki put do muškog vrhunca, ali bez uspjeha", rekao je Blyuss. “Naši rezultati pokrivaju fiziološke i psihološke aspekte potrebne za njegovo postizanje, te matematički dokazuju postojeće studije o psihologiji seksa.”

Napravili su dvije jednadžbe, jednu koja se odnosi na mentalne i drugu koja se odnosi na fizičke aspekte muške intimnosti. "Naša otkrića bacaju svjetlo na društvenu tabu temu i vjerujemo da bi mogla imati korisnu primjenu u kliničkom liječenju seksualne disfunkcije, kao i u pružanju formule široj javnosti, za poboljšanje seksualnog života", rekao je koautor dr. Julija Kyrychko.

"Ključno otkriće je da previše psihološkog uzbuđenja u ranoj fazi procesa može spriječiti mogućnost postizanja vrhunca", dodao je Blyuss. "Jednostavno rečeno, otkriće možemo sažeti u poruku: 'Nemojte previše razmišljati'".

Sljedeće na čemu će raditi, rekli su, je studija o ženskom orgazmu, no slažu se kako bi to moglo potrajati jer je taj orgazam složeniji od muškog.

Istraživanje pokazalo: Postoji veza između seksa i boljeg pamćenja!

 

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
13:55 13.04.2023.

oh yes😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije