Dobro je znati

Ovo je povrće koje ipak ne biste trebali jesti sirovo

povrće
Foto: Thinkstock
19.03.2015.
u 08:24

Klinička nutricionistica iz bolnice Fortis u Delhiju Seema Singh tvrdi da sirovo ipak nije uvijek najbolja opcija

Bez obzira na preporuke kako je poželjno jesti sirovo povrće, čini se da to i nije tako dobro.

Klinička nutricionistica iz bolnice Fortis u Delhiju Seema Singh tvrdi da sirovo ipak nije uvijek najbolja opcija.

Termička obrada hrane u većini će slučajeva uništiti većinu hranjivih vrijednosti u namirnicama, ali neko povrće potrebno je blanširati kako bi se upravo te njegove vrijednosti "otvorile", tvrdi. 

Krumpir i repa sadrže dosta vlakana i vitamina. Povrće tamnijih boja ima više zdravstvenih dobrobiti na naš organizam, tvrdi Singh i dodaje kako ga je potrebno kuhati bez skidanja kore.

Ako je zaista potrebno skidati koru, učinite to prije nego što ćete hranu pojesti jer će se na taj način dosta hranjivih vrijednosti zadržati tijekom kuhanja, napominje.

Šparoge, iako blanširane, zadržavaju sva svoja hranjiva svojstva. Ovo povrće odlično je za zaštitu srca i živčanog sustava.

Brokula je još jedno povrće koje, prema istraživanju, ima više hranjivih svojstava kuhana nego u sirovom obliku. Odlična je za obnovu stanica i pripisuju joj se antikancerogena svojstva.

>>Zbog ovih biste razloga trebali češće jesti – bademe!

>>Osim što je jako ljekovita, ova samonikla biljka odlična je i za mršavljenje

Komentara 5

Avatar future Gohan
future Gohan
12:24 19.03.2015.

Nažalost VL u zadnje vrijeme s naslovima i člancima je bruka sam za sebe, bez komentiranja, malo mi je i jasno panično reagiranje glavnog urednika, po političkom receptu, nisu krivi novinari, urednici i novina ne "putu prema dole" već je kriv netko drugi.. Kao i uvijek...

LO
Londoncanin
10:43 19.03.2015.

Postoje namirnice koje su bolje kuhane nego sirove ali to nije brokula! One su anticancerogene jedino - SIROVE! Anti-cancerogen agent glucosinolate se unistava kuhanjem. Ili ste lose preveli ili koristite sumnjive izvore informacija (mozda Daily Mail i slicno smece). Gospodo, molim vas nemojte ljudima davat pogresne informacije ugrozavate im zdravlje!!!

Avatar ivo587
ivo587
09:02 19.03.2015.

To kaj čovjek to nemre jest sirovo nije krivo povrće nego je očito s vremenom obolio..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije