isprobajte!

Brzo i efikasno: Riješite se masnih mrlja na odjeći uz ovaj jednostavan trik

shutterstock
25.08.2024.
u 07:15

Masne mrlje na odjeći često mogu biti prava noćna mora, ali ovaj genijalan trik mogao bi vam u potpunosti promijeniti pristup čišćenju.

Masne mrlje mogu nastati gotovo bilo gdje – bilo da uživate u masnom zalogaju, prskate uljem dok kuhate večeru ili čak nanesete kremu za sunčanje koja se prenese na vašu odjeću. Nažalost, uklanjanje tih mrlja može biti prava muka. Standardno pranje često ne pomaže, a pokušaj čišćenja izbjeljivačem može uništiti boju tkanine, piše Mirror

No, nema razloga za paniku, jer je jedna strastvena ljubiteljica čišćenja podijelila svoj tajni trik za uklanjanje masnih mrlja, čak i na već opranoj odjeći. Umjesto da se mrlje zapečate pranjem, ova metoda osigurava njihovo potpuno uklanjanje.

 

@lauradebarra Get rid of grease stains for good! This is an easy stain removal tip using a cheap and easy to find product #grease #greasestains #stain #stains #stainremover #stainremoval #laundry #washing #washingmachine #laundrytok #laundrytips #cleanclothes #slowfashion #garmentgoddess #laundryhack #greasestain ♬ original sound - LauradeBarra

Laura de Barra podijelila je na svom TikTok profilu jednostavan savjet: upotrijebite tekućinu za pranje posuđa. Sve što trebate učiniti je utrljati malo deterdženta u masnu mrlju i zatim odjeću oprati kao i obično. Laura objašnjava: ‘Ovaj trik funkcionira čak i ako je odjeća već oprana. Utrljajte malo tekućine za pranje posuđa u mrlju i potom operite kao i uvijek’. 

VEZANI ČLANCI: 

Za tvrdokorne mrlje, možda ćete morati ponoviti postupak nekoliko puta kako bi mrlja potpuno nestala. Laura savjetuje: ‘Ako je mrlja već dugo na odjeći, možda ćete morati ponoviti postupak, ali na kraju će izaći. Također, izbjegavajte korištenje sušilice prilikom sušenja jer neke masne mrlje mogu sadržavati boje koje se mogu učvrstiti toplinom’.

Uz pomoć jednostavnog trika, očistite mrlje s madraca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije