MLJAC!

Ćevapi punjeni sirom i špekom

roštilj,ćevapi,kobase,pljeskavice
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
04.05.2017.
u 08:50

Koristite kvalitetno meso, a ako možete, usitnite ga sami

Začini u mljevenom mesu prema receptu leskovačkih majstora zastupljeni su, ali u umjerenim količinama. Najviše se upotrebljavaju sol, papar i ljuta tucana paprika jer gurmanska su jela obično pikantnijeg okusa, ali ne previše ljuta.

Uz mljeveno meso na roštilju najbolje idu osvježavajuća šopska salata te pečena crvena paprika začinjena uljem i octom.

Foto: pixabay

Prije miješanja mljevenog mesa ruke lagano nauljite.


Ćevapi punjeni sirom i špekom

Sastojci:

300 g mljevene junetine

40 g hamburger-špeka

40 g tvrdog sira (gauda, edamer)

ljuta tucana paprika

sol

papar

Priprema:

U mljeveno meso dodati začine te dobro umijesiti da postane kompaktno. Dodati sitno nasjeckane kockice hamburger-špeka i sira te ponovno dobro izmiješati s mesom. Oblikujte ćevape i pecite na roštilju.

(recept majstora Srđana Stankovića)

Foto: Daniel Karmann/DPA/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije