Dobar početak dana

Chilimanjaro shake: Probajte ovaj detox eliksir s jabučnim octom, cejlonskim cimetom i chilijem

bio&bio
03.01.2023.
u 10:12

Sve je veći trend u svijetu, ali i kod nas, u svakodnevni ritual brige o tijelu uvesti napitak koji potiče probavu, pomaže u čišćenju organizma te pozitivno utječe na brojne druge procese u organizmu. Obično se s ovakvim napitcima započinje dan, a postoje i različite varijante koje chefovi u vrhunskim restoranima poslužuju tijekom degustacijskog menija kako bi gost uspio malo predahnuti i pripremiti tijelo na jela koja slijede.

Predlažemo vam ovaj zdravi napitak na bazi jabučnog octa koji potiče probavu, detoksicira organizam i smanjuje nadutost. Jabučni ocat je bogat mineralima i, uz cejlonski cimet, može pozitivno utjecati na regulaciju šećera u krvi te smanjiti osjećaj gladi. Kajenski papar potiče metabolizam i sagorijevanje masti, a limun alkalizira. Savršeno!

Foto: bio&bio

Chilimanjaro shake

Sastojci:

3 dl tople vode

2 jušne žlice jabučnog octa

2 jušne žlice limunovog soka

1 žlica meda

1 žličica cejlonskog cimeta

prstohvat kajenskog papra

Priprema:

Sve sastojke snažno promućkajte i pijte dok je još topao. Za optimalne rezultate preporučujemo da ga pijete ujutro natašte.

Komentara 1

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
11:43 03.01.2023.

Ovo je otrov, a ne detoksikator! (Kada se octena kiselina susretne sa soli u tijelu, dolazi do kemijske reakcije koja može rezultirati kroničnom dehidracijom. Kada netko konzumira jabučni ocat, ocat počinje izvlačiti živu vodu iz stanica i organa, a vodu stavlja na pogrešna mjesta u tijelu. To nekome može dati iluziju da je smršavio od jabučnog octa, ali zapravo je njegovo tijelo samo dehidrirano od octa. Ne samo da ocat može duboko dehidrirati tijelo, već može ukiseliti organe jer reagira na sol, a zatim izvlači vodu iz stanica i organa, dopuštajući toksinima da prodru dublje u tkivo organa.)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije