Klaunovidoktori

CRVENI NOSOVI obradovali djecu u Klinici za stomatologiju

crveni nosovi
22.12.2016.
u 13:45

U predblagdansko vrijeme kreativni i uvijek inovativni CRVENI NOSOVI odlučili su donijeti smijeh na dječja lica za vrijeme stomatološkog zahvata koji djeci ponekad može biti stresan. Klaunovidoktori posjetili su Kliniku za stomatologiju KBC-a Zagreb i u čekaonici se družili s djecom kako bi im uklonili stres i smanjili strah pred zahvatom.

Međutim, smijehu i radosti tu nije bio kraj jer su CRVENI NOSOVI ušli u stomatološke ordinacije i bili podrška djeci za vrijeme samog zahvata, skretali su im pažnju sa stomatologa, mirisa i zvuka instrumenata te im omogućili da se opuste i zabave pa čak i za vrijeme pregleda.

Posjet CRVENIH NOSOVA olakšao je rad i stomatolozima koji su mogli lakše obavljati posao jer su djeca bila opuštena i smirena.

Koliko je posjet značio djeci, ali i djelatnicima naglasio je predstojnik Klinike za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb prof. dr. sc. Željko Verzak:

"Unatoč tomu što u Klinici za stomatologiju KBC-a Zagreb posebnu pažnju posvećujemo našim najmlađim pacijentima te s njima imamo osobito dobra iskustva, posjet CRVENIH NOSOVA razveselio je sve djelatnike, ali posebice naše male pacijente. Klaunovidoktori unijeli su vedrinu i smijeh u naše čekaonice i ambulante te su opustili i oraspoložili djecu koja dolaze u našu Kliniku.

Naime poznato je da smo unazad nekoliko godina posebno angažirani u području preventive i unapređenja zaštite oralnog zdravlja kako u Klinici tako i na državnoj razini. Obzirom na visoku pojavnost karijesa u našoj najmlađoj populaciji važnost posjete stomatologu, redovito provođenje oralne higijene i edukacija djece i roditelja od iznimne je važnosti za poboljšanje stanja oralnog zdravlja. Kako bi djeci približili i olakšali posjete stomatologu pozdravljam ovakav oblik djelovanja CRVENIH NOSOVA i veselim se ponovnom dolasku. Topla zahvala CRVENIM NOSOVIMA od strane svih djelatnika Klinike za stomatologiju KBC-a Zagreb."

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori je udruga koja pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni, nemoćni i pate, prvenstveno djeci na liječenju u bolnici, pomoću humora i životne radosti.

Klaunovidoktori zahvaljujući donacijama građana i pravnih osoba redovno posjećuju dječje odjele sedam bolnica u Zagrebu (KBC Zagreb Rebro, KBC Zagreb Šalata, Kliniku za dječje bolesti Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Dječju bolnicu Srebrnjak, Kliniku za tumore, Psihijatrijsku bolnicu za djecu i mladež) te KBC Rijeku, KBC Osijek, KBC Split i Opću bolnicu Zadar.

Uz bolesnu djecu, klaunovidoktori uveseljavaju i teško pokretne osobe u domovima za starije i nemoćne u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

U CRVENIM NOSOVIMA trenutno djeluje 20 klaunovadoktora, posebno educiranih umjetnika za rad u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja: Austriju, Češku, Litvu, Mađarsku, Njemačku, Palestinu, Poljsku, Slovačku i  Sloveniju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije