Dobro je znati

Da bi dobro prala i rijetko se kvarila, i perilica rublja treba njegu: Slijedite ove jednostavne korake

Shuttershock
16.03.2022.
u 09:30

Ako perete krpe ili neku laganu odjeću, nedostatak težine nadoknadite s nekoliko ručnika ili drugih težih komada...

Neki su kućanski aparati s nama doslovno cijeli život pa ne čudi što ih možda i olako shvaćamo, no oni koji često osjetljivije tkanine peru na ruke sigurno pomisle kako su sretni što imaju perilicu rublja... Ipak, da bi dobro služila i što dulje trajala, i perilica zahtijeva njegu i održavanje; evo kakvo:

Čišćenje perilice rublja

Redovito čišćenje jedan je od najjednostavnijih načina da se perilica održi u dobrom stanju jer voda koja ostane u bubnju i deterdžent koji se nakupi u ladici olakšavaju stvaranje plijesni.

Također, treba je povremeno očistiti i od kamenca.

Nikada nemojte prati rublje na 30 ili 40 stupnjeva i to zbog vrlo ozbiljnog razloga

1/8

Izbjegavanje preopterećivanje perilice 

Ono može prouzročiti otežano okretanje tereta na samom kraju ciklusa zbog čega odjeća može zapeti između brtve vrata i bubnja i tako se oštetiti.

Zato uvijek ostavite dovoljno prostora između odjeće i vrha bubnja.

Raspodjela težine

Ako na primjer perete krpe ili neku laganu odjeću, nedostatak težine nadoknadite s nekoliko ručnika ili drugih težih komada da se ne stvara pritisak na perilici i njenoj sposobnosti centrifugiranja.

Vađenje mokre odjeće

Mnogi znaju oprati odjeću i ostaviti je mokru u bubnju, pa čak uključiti i drugi ciklus pranja. 

Pokušajte odjeću ne ostavljati u bubnju više od 15 minuta od kraja ciklusa.

Pražnjenje džepova

Predmeti koji vam ostanu u džepu mogu oštetiti perilicu i njen bubanj, pa prije pranja dobro provjerite sve džepove na odjeći. 

Previše praška i omekšivača

Korištenje previše deterdženta i omekšivača može uzrokovati dulji rad perilice i loše oprani veš pa za doziranje uvijek koristite priložene mjerice i proizvode za pranje i omekšivanje dozirajte prema navedenim preporukama, savjetuje Mirror.

Istraživanje: Pranje suđa smanjuje stres i tjeskobu! Slažete li se ili ipak prepuštate pranje perilici? 😂😉

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije