Čini se kako je vrlo jednostavno napraviti ovo omiljeno talijansko jelo, ali postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo pripaziti kako bi sve ispalo dobro.
Priprema tijesta
Tijesto se mora dovoljno "odmoriti". Jedna je od najčešćih pogrešaka kad ga se prerano makne s topline. Bitno je da se dovoljno digne da bi bilo podatnije. Tijesto je najbolje kasnije rastezati rukama. Ako se povlači nakon što se razvuče, to znači da ga je potrebno ostaviti da se još malo odmori na sobnoj temperaturi.
Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!
Sastojci za pizzu
Umak od rajčice najbolji je ako je domaći, a za ovo je potrebno malo truda. Nakon što se napravi sok od rajčice samo ga je potrebno začini po želji i premazati tijesto. Još jedna važna stvar kada su sastojci u pitanju jest ta da se nikada ne stavljaju oni najjeftiniji. Važno je i znati dobro iskombinirati sastojke kako pizza ne bi bila preslana ili pak bljutava.
Zagrijana pećnica
Sada, kada je omiljeno jelo spremno za posljednji korak, važno je obratiti pozornost na to da pećnica bude dobro zagrijana. Treba je zagrijati na najjaču temperaturu i tek onda staviti pizzu pa peći najmanje deset minuta.
Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita
Nikad pećnica koju imate kod kuće nebude imala temperaturu kao profesionalna pećnica ili najbolja stvar za pizzu krušna peć i praktično vi doma pizzu skuhate a ne da je ispečete