ovako će sigurno uspjeti

Danas se sije božićna pšenica: Evo nekoliko trikova kako da bude gusta i lijepa

Shutterstock
13.12.2021.
u 07:00

Tradicionalno se pšenica sad na svetu Luciju, 13. prosinca, a simbolizira plodnu novu godinu i novi život

Prije sijanja treba je dobro namočiti u vodi i ostaviti tako preko noći. Nakon toga je osušite u papirnatom ručniku i posijte. Brže će proklijati uz ovakvu pripremu.

Za pšenicu izaberite plitku posudu za cvijeće ili tanjur. Stavite malo zemlje i rasporedite pšenicu po površini. Nemojte štedjeti, prekrijte cijelo dno posude tako da nema praznog mjesta. Može se malo i preklapati.

Fritule nose titulu najpopularnije slastice blagdana: Isprobajte trikove kako bi vam ispale što ukusnije

Nakon toga prekrijte je s još jednim slojem zemlje. Umjesto toga možete upotrijebiti i sloj pamučne vate koju malo natopite vodom. Zalijte i stavite na toplo mjesto, primjerice pokraj radijatora (ali ne preblizu da se ne osuši), ali i ondje gdje dopire mnogo svjetlosti. Pšenici najviše odgovara puno svjetla uz prozor. 

Kako da vam božićna zvijezda traje duže?

1/9
Ključne riječi

Komentara 2

CR
crocro
07:43 13.12.2021.

Ispravak. Inače se pšenica ne sadi, već se sije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije