Pripazite na ovo

Evo zbog čega dasku za rezanje ne biste trebali prati deterdžentom za posuđe

Daska za rezanje
Foto: Danijel Berković/PIXSELL
20.06.2017.
u 14:05

Ako dasku za rezanje perete pod slavinom deterdžentom onda to radite krivo

Većina ljudi dasku za rezanje nakon pripremanja raznih jela opere deterdžentom za pranje posuđa i toplom vodom. No, jeste li sigurni da je to najbolji način?

Iako je to najjednostavnije, bakterije i nakon takvog pranja mogu ostati na vašoj dasci za rezanje.

Deterdžent ne ulazi u pore nastale rezanjem i ne ubija bakterije tako da one i nakon ispiranja ostaju na dasci. Najviše bakterija na dasci se nakuplja nakon rezanja mesa pa treba biti posebno oprezan.

Stručnjaci stoga preporučuju nakon svakog korištenja dezinfekciju daske ili je jednostavno svaki put perite u perilici za posuđe, ali na temperaturi od najmanje 60 stupnjeva jer se tada bakterije ubijaju. 

Komentara 5

KO
korisnik997
14:48 20.06.2017.

jojjj kakvo sviranje kurcu,pa kako su prije skidali bakterije dok nije bilo masine za posudje

DU
Deleted user
15:23 20.06.2017.

I bakterije su ljudi!

SN
snovakor
18:32 20.06.2017.

jesu nešto novo otkrili ....ajme ... a oni koji nemaju perilice ? ... 60° i više hahaha.... da si spališ ruke .... rješenje je staklena daska ! ...vjerujte , to je ono pravo ! ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije