u bolnici

Drama na Novom Zelandu: Dok se majka tuširala, žena joj je otela novorođenu kćer

Shutterstock
27.08.2024.
u 15:30

"Nisam mogla disati. Osjećala sam se kao da su me polili ledeno hladnom vodom", rekla je užasnuta majka

Elsje Pretorius (51), s Novog Zelanda, doživjela je najgoru noćnu moru koji roditelj može doživjeti. Ostavila je svoju novorođenu kćerkicu Nadine samu na nekoliko minuta u bolničkoj sobi dok se na brzinu otuširala da se osvježi, no kada se vratila u sobu, djevojčice nije bilo nigdje. Na veliko iznenađenje, Elsje je svoje treće dijete, Nadine, rodila u rujnu 2014. godine. U to je vrijeme Elsje imala 40, a suprug Conrad 43 godine te su već imali dvije kćeri, Vanju (12) i Isabelle (6). 

Samo tri dana nakon poroda mama i kći vratile su se u bolnicu na pretrage. Elsje je patila od ukočenih leđa i glavobolja nakon tri epiduralne anestezije i hitnog carskog reza za porod. Zato je dobila privatnu bolničku sobu s vlastitom kupaonicom, prenosi Mirror.

VEZANI ČLANCI:

Dok su čekale skeniranje, u posjetu su im došle Vanja i Isabelle. Nakon što su djevojčice otišle kući, Elsje je Nadine odjenula u žuti bodi te dok ju je hranila, Nadine je zaspala. Mama ju je smjestila u krevetić pokraj kreveta i, vidjevši koliko je mirna, odlučila je brzo skočiti pod tuš.

Nakratko se pitala treba li povesti i Nadine sa sobom u kupaonicu, ali je pomislila 'ne budi smiješna, savršeno je sigurna'. Također, krevetić je bio udaljen samo nekoliko koraka, a soba za medicinske sestre bila je odmah ispred njihove bolničke sobe.

Nekoliko minuta kasnije, Elsje se vratila u sobu u čistoj pidžami i ugledala medicinsku sestru kako ondje stoji. Pitala se je li njezina djevojčica plakala i obje su pogledale u krevetić da vide je li dobro. Međutim, krevetić je bio prazan. Obuzeta panikom, Elsje je pitala medicinsku sestru jesu li je pokupili, na što je ona, bijela kao plahta, odgovorila 'ne'.

GALERIJA: Složni i puni ljubavi: Ovi horoskopski znakovi najbolji su roditelji!

1/5

"Nisam mogla disati. Osjećala sam se kao da su me polili ledeno hladnom vodom", rekla je Elsje. Instinktivno je pala na pod, tražeći na rukama i koljenima je li beba ispala iz krevetića. "Tada me pogodilo: netko mi je uzeo dijete". U očaju, Elsje je izletjela na hodnik i počela vikati tražeći svoju bebu, a zaštitari su brzo reagirali. Nazvala je i svog supruga Conrada i pozvala ga da odmah dođe u bolnicu jer je njihova djevojčica nestala.

Osiguranje je pregledalo snimke s nadzornih kamera i pola sata kasnije obitelji Pretorius su pokazali zrnatu sliku žene s naočalama koja odlazi s Nadine. Policija je objasnila da vjeruje da je žena Loni Marsh, koju je bolničko osoblje poznavalo i koja je željela vlastito dijete.

Prijevremeno rođena beba čije je srce prestalo kucati na 17 minuta konačno došla kući: 'On je pravo čudo'

Par se bojao da bi Nadine mogla biti ozlijeđena, no policija ih je uvjerila da Marsh neće ozlijediti bebu. "Neprestano sam ponavljala trenutak kad sam ušla u kupaonicu. Zašto je nisam povela sa sobom? Sve što sam mogla bilo je moliti se", rekla je Elsje. U 2 sata ujutro medicinske sestre su majci dale nešto da lakše zaspi, a dva sata kasnije probudile su je s dobrim vijestima. Policija je nazvala Conrada da potvrdi da su pronašli Nadine i da je na sigurnom.

"Nikad nisam osjetila takvo olakšanje. Iscrpljenost je nestala, skočila sam Conradu u naručje dok smo oboje plakali od radosti", prisjetila se Elsje. Dvadeset minuta kasnije stigao je policajac s Nadine, koja je još uvijek odjevena bila odjevena u svoj žuti bodi.  Nadine je bila pronađena s Loni Marsh koja je uhićena sa svojim partnerom Faatigom Joeom Manutuijem.

VEZANI ČLANCI: 

U studenom 2014. Marsh je priznala krivnju za otmicu i osuđena je na 18 mjeseci zatvora. Godinu dana kasnije, Manutui je priznao krivnju za sudjelovanje u otmici. Osuđen je na tri mjeseca zatvora i 250 sati rada za opće dobro. Mučna drama ostavila je trajan ožiljak na obitelj Pretorius, koja je primala terapiju.

Elsje se borila s tjeskobom te nikada nije htjela ispustiti Nadine iz vida. "Moje je tijelo ostalo u stanju pripravnosti, stalno na oprezu zbog neke nepoznate opasnosti. Slomila bih se svaki put kad bih se tuširala", rekla je Elsje.

Osmeročlana obitelj živi u autobusu na kat: ‘Mnogi kritiziraju mjesto gdje naša djeca spavaju!’

Devet godina kasnije, noćna trauma još uvijek nije u potpunosti nestala. Mama je dala otkaz i postala dadilja da ne bi morala napustiti obitelj. Sada je zabrinuta kako svojoj kćeri reći što se dogodilo, strahujući da bi joj to moglo naškoditi. "Tih osam sati koliko je nije bilo, moj svijet je bio gotov. Svaki dan zahvaljujem što smo se ponovno sastali", zaključila je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije