Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolce Vita Festival

Fellini i S. Loren mamac poznatima da okušaju čari prošlosti

'dolcevita07_nnn_unu_230613'
'Mario Pavlovic - Mili'
23.06.2013.
u 17:48

Ideja je bila okupiti ljude kojima su pedesete godine 20. stoljeća zlatno doba, vrijeme bez interneta, vrijeme sjajne glazbe...

Što je zajedničko Tomi Ricovu, Mati Jankoviću i Robertu Marekoviću? Zajednička im je ljubav prema životu kakav je bio pedesetih godina prošlog stoljeća. Stoga su spojili svoju strast prema vintage načinu života i na prvom Dolce Vita Festivalu, koji se proteklog vikenda održao u Rovinju, uz tri dana lude zabave, posjetiteljima pokazali kako se nekada živjelo, jelo, zabavljalo...

Predah od užurbanosti

– Ideja je bila okupiti ljude kojima su pedesete zlatno doba, vrijeme koje je slavilo hedonizam, vrijeme bez interneta, vrijeme sjajne glazbe. Inspiracija nam je bila Europa, Fellinijevi filmovi, doba kada je žarila i palila Sophia Loren. Cijeli je festival posvećen retro kulturi Mediterana. Htjeli smo tu kulturu približiti današnjim ljudima kao predah od užurbane svakodnevice – objašnjava Tomo Ricov, alfa i omega ovog festivala, koji će, zahvaljujući sjajnom programu i velikoj posjećenosti, predviđamo, doživjeti još mnoga izdanja. Naime, sve je na festivalu autentično, do oldtimera, u čijoj su izložbi mogli uživati zaljubljenici u automobile, preko autentičnog namještaja i odjeće koje brižno skuplja Gangster, do glazbenog i filmskog opuštanja uz novootvorene bazene dizajnerskog hotela Lone. Glazbeni program uz Ricova složio je i Robert Mareković, koji je prve večeri podigao publiku na noge i svojim nastupom.

– Ponekad se iznenadim koliko je mladih danas zaluđeno životnim stilom tog doba. Sve je više pin up djevojaka, sve se više sluša ta glazba... Ljudi kao da su napokon uvidjeli da se ponekad treba vratiti u prošlost, opustiti se, uživati u jednostavnim stvarima... – objašnjava Mareković.

Žal za stojadinom

A da je uistinu velik broj zaljubljenika u ovo hedonističko doba, svjedoči i impresivna lista onih koji su odlučili posjetiti Dolce Vita Festival... Našli su se tu tako i Vedran Ćorluka i Franka Batelić, Damir Gojanović, Jelena Perčin, Irena Škorić... Kako je premijera novog kratkog filma \"I love YU\" poznate domaće redateljice također bila dio programa, porazgovarali smo s njom u retro okruženju.

– Ovaj kratki film zapravo je zaokret u odnosu na prošli (\"7 sex 7\"). Riječ je o romantičnoj priči, o žalu za minulim vremenima i ljubavi prema jednom stojadinu – kaže redateljica koja je i u ovom filmu surađivala s glumicom Jelenom Perčin.

>>Maja i Tonka: Kreatorice korčulanskog finger fooda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije