NA SNIMANJU

Hrvatska Shakira razveselila momke iz noćne smjene

04.05.2002.
u 00:00

Na jednom od mnogih ulaza u sisačku rafineriju, splet glomaznih pogona koji pod rasvjetom izgledaju kao iz futurističkoga filma, Večernjakovoj ekipi dane su kacige i propusnice s natpisom "sudionik u videospotu". Prateći službeno vozilo, stigli smo do seta na kojem E.T. snima spot za pjesmu "Dat ću ti sve". Velika pozornica na tri razine, razglas, brojni reflektori, još brojnija ekipa - sve to govori da Adonis Čulibrk Boytronic još ne posustaje.

- Sve je na razini kakva zapadnjačkoga spota - kaže Boytronic, a uzor im je MTV.

Osim impozantnom tehnikom, dojam MTV-ja svakako pojačava najnovija pjevačica E.T.-ja Lana Klingor, koja sada neodoljivo podsjeća na Shakiru. Za Lanine resice na haljini, narukvice i ogrlice, na snimanju se brinuo njezin stilist Neven Ciganović, koji prema stranim uzorima preobražava sve više pjevačica naše estrade. Zadivljuje i Lanina profesionalnost. Snimanje smo posjetili malo prije ponoći, u četvrtak, a ona je, iako je počela s prvim mrakom, još s osmijehom neumorno plesala i otvarala usta obećavajući - dat ću ti sve. Isto tako neumorni bili su i momci iz noćne smjene Inine rafinerije, kojima se pogled nije skidao s pjevačice, a nakon snimljenih kadrova, nerijetko su i zapljeskali.

- Ovo nam je stvarno uljepšalo radni dan. Šteta što nam češće netko ne dođe plesati - čulo se iz njihovih redova.

Spot režira sam Adonis, koji je za "Tek je 12 sati" i "Ne traži ljubav", iz vremena očito neponovljive slave E.T.-ja, osvojio Porin u kategoriji najboljeg videobroja, a ne treba sumnjati u to da će i njegov sadašnji redateljski rad uvelike pridonijeti da pjesma bude primijećena. Kao redatelj, kako smo se mogli uvjeriti, Adonis je vrlo precizan, odnosno neposredan. Među ostalima, čuli smo kako na snimanju daje sljedeće upute pjevačici - okreni dupe, razmakni resice s dupeta, mrdaj dupetom, pokaži dupe... Reklo bi se - zna čovjek što publika želi. Ne znamo kako se redatelji spotova koji se prikazuju na MTV-ju obraćaju pjevačicama, pa tek samu pjesmu možemo okriviti za narušavanje općeg dojma. Jednostavan melos uz dance podlogu djeluje neoriginalno, recept privlačenja šireg djela slušatelja jasno je primijenjen, i pjesmi, stoga, moramo dati šansu za uspješan plasman na skorom Radijskom festivalu.

Za vraćanje E.T.-ja među predvodnike estrade trebat će pričekati neka druga vremena, neke druge pjesme, a Adonisu moramo odati priznanje na pronalasku formule očito unosna poslovanja unatoč nedostatku izrazitih hitova.

Jurica Heidl

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije