Ako ste u mogućnosti, za pripremu ove juhe svakako pokušajte nabaviti domaćeg pivca i kokoš jer će tako juha imati onu punoću i bogatstvo okusa i aroma kakva se očekuje od prave, domaće juhe.
Domaća kokošja juha
Sastojci:
½ domaćeg pivca
½ domaće koke
4 goveđe kosti sa koštanom srži
1 poriluk
1 mrkva
1 pastrnjak
grašak, količina po želji
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
Priprema:
U zasoljenu vodu stavite kuhati na 2 sata pivca, kokoš i goveđe kosti. Ostavite da se ohladi i zatim skinite svo meso sa kostiju i vratite u vodu u kojoj se kuhalo. Na masnoći od kože domaćeg pivca dinstajte nasjeckani poriluk, česnjak i kapulu. Dodajte nasjeckanu mrkvu, celer, pastrnjak i grašak. Sve ubacite u vodu s kokošjim mesom i kuhajte još 1 sat. Dodajte soli, papra, kurkume. Prije posluživanja dodajte nasjeckani svježi peršin.