Pjenušavo vino ima mnogo naziva, šampanjac, prosecco, cava, pjenušac, ali uvijek je savršeno piće za Novu godinu. S obzirom na to da je većina nas spremna pozdraviti ovu godinu, pravo je vrijeme da je podignemo na viši nivo uz stvarno sjajnu bocu pjenušavog vina ili koktel od šampanjca da nazdravimo Novoj godini, kako prenosi Real Simple.
Upamtite, ne treba vam skupa boca šampanjca ako ga miješate u šampanjac punč, Bellini ili neko drugo zabavno piće. Okus pjenušca je ublažen sokom, likerom i drugim sastojcima u vašem koktelu od šampanjca.
Negroni Sbagliato
Sastojci:
- 75 ml Campari
- 75 ml 1757 Vermouth di Torino
- 75 ml Prosecca
- 1 kriška naranče (po želji)
Priprema:
Stavite veliku kocku leda u čašu. Dodajte sastojke i lagano promiješajte da se sjedine. Ukrasite kriškom naranče.
Vino za srce, a šampanjac za mozak? Doznajte zašto su dobra ova alkoholna pića:
Pomegranate Royale
Sastojci
- 30 ml soka od šipka
- 7 ml votke
- 15 ml likera Chambord ili St. Germain
- 15 ml limunovog soka
- 15 ml jednostavnog sirupa
šampanjac
Priprema:
Sastavite prvih pet sastojaka u shakeru za koktele s ledom i protresite dok se ne ohladi. Procijedite u čašu za šampanjac i prelijte šampanjcem.
Aperol Spritz
Ulijte 60 ml Aperola i 90 ml Prosecca u vinsku čašu napunjenu ledom. Prelijte s malo sode i lagano promiješajte. Ukrasite kriškom naranče.
Sparkling Amaretto Sour
Sastojci:
- 30 ml Amaretto likera
- 15 ml jednostavnog sirupa (otopite jednaku količinu šećera u vodi)
- 21 ml svježeg soka od limuna
- 120 ml Prosecca
- 1 kriška naranče
- 1 višnja maraskino
Priprema:
Ulijte Amaretto, sirup i sok od limuna u shaker za koktele s ledom. Promućkajte, zatim procijedite u čašu napunjenu ledom. Dodajte Prosecco i lagano promiješajte da se sjedini. Ukrasite kriškom naranče i trešnjom.
Cider Bellini
Sastojci:
- Pjenušac
- 15 soka od jabuke
- ukras po želji: 1 grančica svježeg ružmarina
Priprema:
Ulijte sok od jabuke u čašu za šampanjac. Prelijte pjenušcem. Poslužite s grančicom ružmarina.
Žena kaže da pećnicu čisti samo jednom godišnje: "To je dovoljno ako sami napravite ovakvo sredstvo..."