MIT: Kokice ne debljaju
ISTINA: Točno! Iako su bogate energijom, kokice su izvrstan dodatni izvor vlakana, kojih nam danas nedostaje u prehrani.
Prosječan Hrvat dnevno u organizam unese između 10 i 15 grama vlakana, što otprilike predstavlja polovinu njihova potrebnog dnevnog unosa, a to je ozbiljan zdravstveni problem. Konzumacijom samo 100 g kokica dnevno približno se može nadoknaditi taj nedostatak.
Dobre strane kukuruza kokičara su i nizak udio šećera, natrija, kolesterola odnosno zasićenih masnoća. Kukuruz kokičar zagrijavanjem povećava svoju ukupnu antioksidativnu aktivnost te nas na taj način štiti i u zdravstvenom smislu.
No, postoji i tamna strana konzumacije kokica, koja se odnosi na sve industrijski prerađene kokice prelivene različitim dodacima od djelomično hidrogeniziranih biljnih ulja, umjetnih aroma (katkada i šećera), pojačivača okusa i visokog udjela soli, što nikako ne ide u prilog zdravlju i prevenciji suvišnih kilograma odnosno bolesti.
Dakle, kokice ne debljaju te su iznimno korisne.
>>3 super razloga zašto biste trebali jesti trešnje
>>5 vrsta žitarica koje biste trebali uvrstiti u svoju prehranu