Istarski ugostitelji oduševili su švedsku publiku svojim gastronomskim programom koji su izveli u Stockholmu u sklopu programa promocije hrvatskog i istarskog turizma te enogastronomije. Za prezentaciju, na večeri istarske kuhinje i vina, ta je važna uloga povjerena poznatom gourmet restoranu San Rocco iz Brtonigle. Tim San Rocca predstavio je specijalitete zemlje i mora sljubljujući okuse ribe, tartufa i mesa istarskog goveda - boškarina koji su svaki za sebe, uključujući i maslinovo ulje, tajni aduti gastronomije istarske regije. Svako dobro jelo prati i vinska priča koju su ovog puta ispričala i zaokružila vina Morena Coronice, Marina Markežića Kabole, Franka Kozlovića te vina iz podruma Roxanich i Veralda. Večeru je organiziralo hrvatsko veleposlanstvo u Švedskoj i veleposlanik Vladimir Matek, uz potporu Turističke zajednice Istarske županije. Delicije zelenog poluotoka kušali su predstavnici najpoznatijih medija turističkog i enogastronomskog svijeta. Ovo predstavljanje Istre u Skandinaviji ujedno je i približavanje novim tržištima i zanimljivim potencijalnim gostima. Priča o okusima i mirisima Istre zasigurno će se proširiti Švedskom.
Istrani okusima osvojili Švedsku
Tim San Rocca predstavio je specijalitete zemlje i mora sljubljujući okuse ribe, tartufa i mesa istarskog goveda boškarina koji su svaki za sebe, uključujući i maslinovo ulje, tajni aduti gastronomije istarske regije.
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.