Roditelji su nas učili da je povrće najzdravija namirnica, ali ono današnje i nije toliko hranjivo kao njihovo od prije 25 godina.
Razina minerala u voću i povrću pala je čak i do 40% od 1959. do 2009. navodi se u studiji u HortScienceu.
Iako je prošlo dosta godina od studije znanstvenici i danas kažu kako se nutritivna vrijednost povrća i voća tijekom tih kratkih godina nije promijenila.
Prema studiji dr. sc. Donalda Davisa, znanstvenog suradnika u Centru za održavanje poljoprivrede i prirodnih resursa u Washingtonu, na 43 različite vrste voća i povrća u proteklih 50 godina uočen je znatan pad količine proteina, kalcija, fosfora, željeza, vitamina B2 i C.
Isto vrijedi i za žitarice: fosfor, mangan, sumpor, kalcij, cink, bakar i magnezij su smanjeni u usjevima pšenice.
>>8 namirnica dobrih za bubrege
>>Ne volite zamrzavati namirnice? Nakon ovoga ćete promijeniti mišljenje