forne fotke

Iznenađujuće! Kako izgleda 200 kalorija u različitoj hrani!

kalorije (1)
Foto: Wisegeek
1/32
20.02.2013.
u 10:50

Koliko ste se puta pitali kolika je 200 kcal graška ili gumenih bombona u stvarnosti...? Ove odlične fotografije pokušaju dočarati kolika je malo pralina dovoljno za zasladiti obrok, a koliku si količinu jabuka možete dopustiti u međuobroku

 

Neka hrana ima značajno više kalorija nego druga, ali kako ta razlika izgleda prikazano je na fotografijama. Svaka hrana prikazana na tanjuru presdtavlja 200 kalorija, pa razmislite koliko b rokoli zauzima cijei tanjur, dok istu kalorijsku vrijednost ima žličica kikiriki maslaca možda  će vas nagnati da drugi put razmislite o tome što ćete jesti. 

Neka hrana ima značajno više kalorija nego druga, ali kako ta razlika stvarno izgleda sada je prikazano na fotografijama. Popularna stranica za istraživanje WiseGeek izradila je fotografije porcija hrane na jednostavnom tanjuru u jednaoj kalorijskoj vrijednosti. Hrana koja zauzima veći dio tanjura sadrži najmanju gustoću kalorija po gramu, dok su tipični "krivci" za debljanje namirnice s veklikom gustoćom kalorija, poput krumpirića ili čipsa. 

Vjerojatno ćete se sljedeći put kad prirpremate neki obrok sjetiti da brokula zauzima cijeli tanjur, dok istu kalorijsku vrijednost ima i žličica kikiriki maslaca. Možda će vas to nagnati da razmislite o tome što ćete jesti.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije