Iz bračne kuharice

Jabuke u šlafroku: Ne možete pripremiti toliku količinu koja se ne bi mogla pojesti

10.01.2023.
u 07:00

Zbog čisto sentimentalnih razloga i nostalgije za vremenima kad su ljudi stvarno kuhali kod kuće i svaki dan se okupljali oko stola često listamo 'Bračnu kuharicu' nezaboravnog Igora Mandića i njegove supruge Slavice. Od prvog do zadnjeg to su redom dobro poznati recepti za jela na kojima smo odrastali, a jedno od njih danas nam je zapelo za oko i odmah smo ga odlučili pripremiti.

Ovo je univerzalni slatkiš koji možete ponuditi kod svečanih ručkova i večera, ali i umjesto večere. Svi ga vole i budite sigurni da ne možete pripraviti toliku količinu koja se ne bi mogla pojesti – stoji kao napomena uz recept za jabuke u šlafroku u Bračnoj kuharici Igora i Slavice Mandić. Evo i recepta za ovu omiljenu poslaticu koja najbolje prija u ovo doba godine.

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

Jabuke u šlafroku (recept Igora i Slavice Mandić)

Sastojci:

4 reske jabuke (najbolje su vrste kanada)

3 jaja

200 g brašna

1 dl vode

2 dl bijelog vina

na vrh noža soli

1 žlica šećera (sitnog)

šećer u prahu za posipanje

cimet

ulje za prženje

Priprema:

Ogulite jabuke, izdubite peteljke i narežite ih na okrugle ploške. Brašno malo posolite, pošećerite i izmiješajte s bijelim vinom u glatku smjesu. Dodajte jaja pa dalje miješajte. Ako vam se tijesto čini suviše gusto, dodajte još malo vode. Ostavite ga pola sata da odstoji. Zagrijte oko pola litre ulja. Ploške jabuka umočiute u tijesto i pržite na jakoj vatri dok ne dobiju zlatnorumenu boju. Nemojte ih probadati vilicom prilikom okretanja u tavi da ne bi upile suviše masnoće, već ih pomoću dvije vilice oprezno preokrenite. Kad su gotove, izvadite ih na papirnate ubruse. Poslužite jabuke u šlafroku posute sitnim šećerom i cimetom.

Foto: Shutterstock

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije