Objavljivanje vodiča u kojem je popis najboljih svjetskih restorana okićenih Michelin zvjezdicama potvrdilo je dominaciju Japana nad Francuskom. Zemlja Izlazećeg Sunca ima čak tri zvjezdice više od Francuske, kolijevke “nouvelle cuisine”.
Francuzi se, međutim, tješe najnovijom svjetskom gastrodestinacijom – Flocons de Sel i kuharom Emmanuelom Renautom, koji se penje na tron vrhunske gastronomije uz superzvijezde poput Alaina Ducassea u restoranu Plaza Athénée. Restoran je ocijenjen najvišim ocjenama – “iznimna kuhinja koja je vrijedna putovanja i uživanja.”
Kao specijalitet kuće navode se artičoke u umaku od smeđeg maslaca s klinčićima i alpskim tartufima te riblje terine s porilukom i limunom. Među novostima u 2012. mjesto je dobio i kuhar Thierry Marx iz hotela Mandarin, poznato lice s francuske televizije, te Philippe Labbé iz restorana L’Abeille u hotelu Shangri-La.
Japanci imaju više restorana s Michelin zvijezdama od Francuza
![restoran hrana kuhinja kuhar](/media/img/4a/43/da1fa242c577063cdc98.jpeg)
U Zemlji Izlazećeg Sunca čak su tri restorana koja nose veći broj zvjezdica nego u Francuskoj, kolijevci “nouvelle cuisine”
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.