Što kažu znanstvenici?

Je li seks u svemiru moguć? 'Kao da padate padobranom i pokušavate se seksati'

Shutterstock
21.08.2024.
u 20:40

Možda zvuči cool reći da ste napravili nešto što nijedan drugi čovjek nije – i iako je tehnički moguće, vjerojatno nije nešto čemu biste gravitirali...

Prema stručnjacima, postoje brojni logistički problemi koje bi trebalo prevladati, uključujući pomicanje bez gravitacije. John Millis, fizičar i astronom, rekao je za The Sun Online 2018. godine da je seks u svemiru usporediv s odnosom dok padate padobranom – ali nije nemoguće. “Problemi oko samog čina svi se vrte oko slobodnog pada, mikrogravitacijskog okruženja koje astronauti doživljavaju”, rekao je tada. “Zamislite da se upuštate u seksualnu aktivnost dok padate padobranom – svaki potisak ili guranje odvest će vas u suprotnim smjerovima", piše nypost.com.

“Čak i najlakši dodir može otežati ostanak u kontaktu ako obje osobe nisu pravilno ‘usidrene’. Astronauti bi se morali osloniti na svemirsku postaju i jedni na druge.“ Millis je objasnio da je također teže za muškarce i žene da se uzbude, budući da krv u mikrogravitaciji raste prema glavi umjesto prema genitalijama. Seks u svemiru mogao bi biti posebno težak za muškarce jer nizak krvni tlak uzrokuje da tkivo u muškom penisu opada, a razina testosterona također opada u svemiru. Nedostatak gravitacije također bi mogao dovesti do toga da različite tekućine – poput znoja, vaginalne vlažnosti i sperme – lebde po kabini. NASA-in tehničar Harry Stine tvrdio je u svojoj knjizi Život u svemiru, da je seks dok prkosite gravitaciji moguć, ali bi bilo lakše kada bi treća osoba pomogla držeći jednog od partnera na mjestu.

VEZANI ČLANCI: 

“To bi mogla biti neka sprava koja omogućuje ljudima da se pravilno postave uz sustav traka koji ih drži zajedno ili odjeća koja postiže isti cilj,“ rekao je Millis ranije za Glamour. “Maštoviti umovi će sigurno smisliti nešto genijalno.“ Paul Root Wolpe, bivši bioetičar NASA-e, rekao je za DW da bi se “morali biti kreativni u svemiru.” Sve na zidovima svemirske postaje je prekriveno čičkom, tako da biste to mogli iskoristiti tako da jednog partnera pričvrstite na zid, predložio je Wolpe.

VEZANI ČLANCI: 

“Ne shvaćamo koliko nam gravitacija pomaže u činu seksualnog odnosa,” dodao je. “Seks uključuje pritisak. U svemiru, bez ikakve protusile, stalno biste gurali svog partnera od sebe.” Dr. Adam Watkins, izvanredni profesor reproduktivne i razvojne fiziologije na Sveučilištu Nottingham, rekao je za MailOnline da je privatnost za čin također problem. “Seks u svemiru je fizički moguć, ali ne bi bio tako lagan kao što je ovdje na Zemlji,“ rekao je Watkins.

Žena tvrdi da je njezin partner jako obdaren i da im to radi probleme: 'Bojim se seksati s njim'

Ključne riječi

Komentara 1

JU
JurekJuric
08:20 22.08.2024.

I te kako je seks u svemiru moguć-jedini problem su te seksualne tekućine a sve ostalo je lako rješivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije