Božić je iza nas, ali vama je ostalo još poprilično hrane? Niste jedini, pečenje, francuska salata, kolači tek su neka od jela koje nakon Božića jedemo još danima "da se ne baci".
Ali neke namirnice možete i zamrznuti za neko buduće vrijeme. S pečenja skinite kosti i meso zamrznite. Na ovaj način možete ga čuvati i do tri mjeseca. Na isti način možete spremiti i šunku.
Ako su vam ostali viška morski plodovi, očistite ih i "meso" možete također zamrznuti i upotrijebiti unutar tri mjeseca.
Kolače spremite u hermetički zatvorenu posudu kako bi sačuvali vlažnost slastice i zamrznite ako mislite da se neće pojesti prije nego se pokvare i izgube svježinu. Upotrijebite ih u roku od tri mjeseca, a suhi, poput vanilin-kiflica ili medenjaka, mogu stajati i nekoliko mjeseci dulje.
U zamrzivač mogu i mekani sirevi. Samo ih svakako prije omotajte masnim papirom, a tvrde u prozirnu foliju, ali ih također čuvajte u hermetičkoj posudi.
Francusku salatu možete čuvati u hladnjaku 3-4 dana, imajte na umu da će se nakon toga brzo pokvariti zbog kvarljivih sastojaka.
>>Danas su stolovi puni hrane: Evo što se prije u Hrvatskoj pripremalo za Božić