SINDROM TOKSIČNOG ŠOKA

Muž podijelio tužnu priču kako je izgubio suprugu nakon komplikacija s dijafragmom

Facebook/ Max Manikhouth
31.07.2019.
u 13:22

Liječnik joj je rekao kako se radi o normalnoj reakciji tijela, a nekoliko dana kasnije već je bilo prekasno za spašavanje

Cindy je imala 32 godine i bila je posve normalna žena i majka iz Dallasa, sve dok nije počela osjećati nuspojave kontracepcijske dijafragme koju je stavila nekoliko dana ranije, a na kraju je i umrla od sindroma toksičnog šoka. Njezinu priču ispričao je Max Manikhouth (34), njezin muž. 

Foto: Facebook/ Max Manikhouth

Njihova djeca zbog pogreške liječnika ostala su bez mame. Cindy je imala reakciju na tek stavljenu dijafragmu koja je na kraju izazvala sindrom toksičnog šoka, rijedak sindrom koji je moguće dobiti i kod korištenja tampona ili stavljanja dijafragme. Uzorkuju ga toksini bakterija zlatni stafilokok i piogeni streptokok kada uđu u krvotok. Ako se otkrije na vrijeme tretira se antibioticima, velika je mogućnost za oporavak. Najvažnije je odmah reagirati, jer što se dulje čeka, to su veće opasnosti za zdravlje. 

"Nekoliko dana nakon što je Cindy stavila dijafragmu, vrtjelo joj se, imala je probavne smetnje i grčeve. Mislili smo kako je ovo normalna reakcija tijela. Dobila je i temperaturu pa je ipak nazvala doktora kojem je objasnila svoje simptome, a on je rekao da je sve to normalno", rekao je Max za Daily Mail. 

Liječnik joj je također savjetovao da uzme tablete protiv bolova, ali njezini simptomi i dalje su bili isti. Max ju je odlučio odvesti na hitnu. "Primijetio sam da je jako blijeda nakon što je uzela te tablete. U bolnici su joj liječnici davali antibiotike, a dobila je i dijalizu i transfuziju jer su joj bubrezi otkazivali. Rekli su mi da ima još samo nekoliko sati života", rekao je Max i dodao kako se ovo može dogoditi svakoj ženi. 

"Život je sada težak, a djeca znaju da je njihova mama u raju. Htio bih svima reći da odmah idu u bolnicu čim osjete neke čudne simptome. Život je kratak", dodao je Max. 

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
20:15 31.07.2019.

Zar se kontracepcijm dobija ulaznica za Raj?

RO
RogaBabaroga
16:57 31.07.2019.

uzas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije