Palačinke se mogu jesti slane ili slatke, s raznim nadjevima, ali uvijek je važno da se rade na isti način. Mnogi rade sitne greške kod pečenja palačinki kojih nisu ni svjesni, a mogle bi pokvariti njihov okus, kako prenosi Metro. Kako biste napravili savršene palačinke, slijedite ove upute:
Zagrijavajte ulje ili maslac u tavi prije ulijevanja prve količine smjese. To će utjecati na konzistenciju palačinki.
Nakon što je izgubla gotovo rekordan broj kg, podijelila recept za palačinke koje ne debljaju:
Nemojte pretjerano miješati smjesu. To će spriječiti da vaše palačinke budu pahuljaste i umjesto toga učiniti ih gustima. Također nemojte smjesu ostaviti predugo da stoji prije nego što krenete na pečenje. Da biste postigli najbolje rezultate, pustite da miruje samo 30 minuta.
Provjerite donju stranu palačinke tako da samo podignete jedan rub i pogledate ispod. Pretjerano okretanje neizbježno će učiniti pečenje neravnomjernim.
Pazite na okretanje! Pravilno okretanje je presudno, ili ćete na kraju jednostavno preklopiti svoju palačinku na pola. To bi trebao biti brz i oštar pokret.
Pogledajte novu izložbu "Hrvatska svijetu":
divota,korisno ko hren u kolaču