i to sada

Kako da vam vrt bude lijep i šaren i u jesen: Vrtlarica otkriva koju stvar trebate učiniti

Shutterstock
18.09.2024.
u 07:00

Stručnjakinja za hortikulturu aktivnost da biste svoje zelene površine pripremili za hladnije mjesece koji dolaze

Želite imati lijep vrt i u jesen kojem će se svi diviti? Vrtni guru savjetuje da sada poduzmete jedan jednostavan korak da biste postigli zapanjujući jesenski vrtni prikaz, piše Mirror. Lucie Bradley, stručnjakinja za hortikulturu, objasnila je vrhunsku vikend aktivnost da biste svoje zelene površine pripremili za hladnije mjesece koji dolaze.

"Pripremite se za raskošne jesenske boje. Počnite s aranžiranjem i sadnjom novih jesenskih/zimskih visećih korpi i spremnika da biste pripremili prekrasan prikaz jesenskih boja", rekla je Bradley. Dodala je i da trebate tražiti biljke koje su dobro prilagođene manjim prostorima i hladnijim temperaturama.

VEZANI ČLANCI:

Ako u viseće korpe stavljate izdržljive krizanteme, držite se mini varijanti. Obično za izbor postoji veliki raspon boja. Izdržljive ciklame savršene su za dodavanje daška boje svojim zdravim zelenim lišćem, tankim stabljikama i hrabrim cvjetovima (bijelim, ružičastim i crvenim) ove jeseni.

Jaglaci su, kao robusne male biljke, savršene za kompaktne prostore, a pružaju snažan učinak svojim svjetlijim nijansama. Vrijesak cvjeta tijekom zime, dodajući dašak boje i teksture vašoj korpi. "Za kontrast i teksturu, dodajte nekoliko biljaka s lišćem u posude: bršljan, cinerariju, heucheru, ukrasni kupus i trave", objasnila je Bradley. BBC-jev Gardeners' World također preporučuje sadnju ciklama, zeljastih biljaka, heuchera i drugih živopisnih biljaka u posudama za dodatni jesenski ugođaj.

Za one s rascvjetanim vrtovima, Gardeners' World dodatno preporučuje sakupljanje sjemena, uklanjanje ocvalih cvjetova i obrezivanje kako ljeto dolazi kraju.  Zaljubljenici u vrtlarstvo mogli bi se pripremati za sjetvu izdržljivih jednogodišnjih biljaka za nadolazeće ljeto te sadnju jaglaca, ljubičica i drugih proljetnih biljaka u posudama i gredicama. Za nekoliko tjedana bit će vrijeme za sadnju proljetnih lukovica poput šafrana, narcisa, zumbula i plavih zvončića.

Uz par jednostavnih trikova cvijeće će u vazi dulje trajati!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije