Alma savjetuje

Kako se u odijevanju naći 'na sredini' između maminog i kćerkinog stila?

Mamai kećr
Foto: Thinkstock
1/9
07.09.2015.
u 15:30

Trebaju li djevojčice nositi nakit i je li roza jedina boja koju one vide? Kako se u odijevanju naći 'na sredini' između mamina i kćerina stila?

U sklopu Back to school dana u zagrebačkom C&A modna savjetnica i stilistica Alma Premerl Zoko pozvala je djevojčice da se odjenu onako kako one žele za vrtić ili školu, nudeći mogućnost da male šminkerice i njihove mame vide kako bi određenu djevojčicu odjenula i sama stilistica! Outfiti koje smo ovjekovječili otkrivaju prave male šminkerice, ali i klasičarke koje ne žele dominirati svojom odjećom! Što je bolje? Dopustiti djeci da razvijaju svoj modni stil ili ih pustiti da se odijevaju onako kako se odijeva većina njihovih vršnjaka? Trebaju li djevojčice nositi nakit i je li roza jedina boja koju one vide? Kako se u odijevanju naći "na sredini" između mamina i kćerina stila?

Na ova i mnoga druga pitanja vezana za odijevanje djevojčica do 14 godina odgovorila nam je Alma u 10 korisnih savjeta za svaku mamu. Što je važno prilikom odijevanja djevojčica?

1. Pazite na kvalitetu odjeće! Djeca su često u pokretu, pa je važno da je odjeća napravljena od prirodnih materijala koji dišu zajedno s kožom djece. Ovisno o uzrastu djeteta pazite na sigurnost odjeće – pogledajte imaju li majice vezice, gumbiće koji se lako skidaju… sve to može biti opasno za male šminkerice!

2. Naučite dijete da nosi boje! Kad je riječ o odijevanju djevojčica, ružičasta nije jedina boja koju može odjenuti. Kao mama naučite djevojčicu da nosi narančastu, ljubičastu, tamnoplavu, sivkastu. Sve se ove boje lijepo kombiniraju uz ružičastu i odličan su način za dodavanje boje u ormaru.

3. Pratite trendove i likove iz crtića! Iako se ne čini tako, i male šminkerice prate modu. One gledaju svoje idole (tetu u vrtiću, učiteljicu, omiljene pjevačice) ili likove iz crtića koje žele kopirati. Dopustite im to, ma koliko vam se to ne sviđa! Dosadile su vam Elza i Ana? Razumijemo vas!

4. Djeca super izgledaju u uzorcima! Prugasto, točkasto, karirano kao uzorci su jako slatki na djevojčicama! Uz to, s ovim neutralnijim uzorcima ne možete pogriješiti prilikom kombiniranja! Za mame koje "imaju oko" za modu tu su cvjetni printevi, animal print, zanimljivi natpisi, slike na majicama i haljinama.

5. Koji stil nosi vaša djevojčica? Nemojte biti tužne mame ako djevojčica ne želi odjenuti suknju ili bi u baletnoj opravici najradije u školu. Dijete od malih nogu razvija svoj stil, a mame su te koje stil trebaju držati u okvirima dobrog ukusa. Učite dijete  bonton odijevanja kako bi dobro znalo razliku između odjeće za rođendan i za svaki dan za školu.

6. Odrasli modeli za veće curice su dobrodošli! Znam, brzo rastu ta djeca, a s njima i modni stil. Nemojte djetetu odijevati ono u čemu se ne osjeća ugodno ili u čemu izgleda "bebasto" ili previše odraslo. Uvijek pratite dob djeteta i odjeću prilagodite tome. Ponekad prelistajte magazine koje vaša djevojčica čita, tako ćete na najbolji način shvatiti što je IN, a što OUT.

7. Pokažite djevojčicama moć modnih detalja poput ukosnica, ogrlica, marama, torbica, cipelica. Koliko djevojčica nosi detalja, toliko je razvijena i njezina kreativnost. Nemojte sputavati dijete u tome "da se kiti". Čak i ako ste kao mama "čista klasičarka".

8. Birajte s djevojčicom navečer što će odjenuti za školu ili vrtić. Na taj ćete način zajedno sudjelovati u odijevanju, naučiti dijete kako se kombinira (ako niste najspretnije u tome, kupite total look već složen u trgovini) ali i izbjeći nevoljko jutarnje spremanje.

9. Razdvojite odjeću na onu koja se nosi u posebnim prigodama i onu koja je za igru. Kad je ormar tako organiziran, djevojčici ćete dati do znanja da se u svilenoj haljinici ne može klackati u parku.

10. I za kraj, naučite djevojčicu da uredno spremi ono što skine kako bi dobila osjećaj da je njezina odjeća važna i da ju je potrebno čuvati.

Drage naše mame, sretan vam prvi dan nove školske godine! Neka bude pametna, uspješna i modna!

Komentara 1

BO
Bonus
15:08 10.09.2015.

Bolesno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije