Jednostavno je

Kesteni su jedan od glavnih simbola jeseni: Znate li kako ih ispeći kod kuće?

shutterstock
12.10.2020.
u 09:30

Slijedite ove korake i kesteni će ispasti savršeni baš svaki put.

Kada netko kaže jesen odmah pomislimo na kišu, opadanje lišća i naravno, kestene! Ovu omiljenu grickalicu možete kupiti gotovo na svakom koraku, ali i pripremiti kod kuće.

Nakon što ste ih kupili, dobro ih pregledajte te bacite one koji na sebi imaju bilo kakvu rupicu. Dobar plod prepoznat ćete jednom metodom - lagano ga pritisnite vrhovima prstiju - trebao bi biti blago mekan. 

Kako bi se ravnomjerno ispekli važno je prerezati koru, ali pažljivo. Napravite jednu tanku liniju po sredini ploda - ne predugačku i duboku. Stavite kestene u jednu posudu i dobro ih isperite pod vodom.

Zatim ih stavite u plitku posudu za pečenje i pazite da ne budu preblizu jedan drugome.  Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C otprilike 30 minuta. Ogulite koru dok su još topli. 

Osim što ih možete jesti tako pečene, možete napraviti kesten pire, razne namaze i juhe.

U videu pogledajte cijelu pripremu:

Isprobajte ovu genijalnu metodu pečenja krumpira koju preporučuje slavna glumica:

1/6
Ključne riječi

Komentara 2

AR
Archangel711
10:09 12.10.2020.

Za pečenje kestena najbolje je nabaviti cincilatorsku gefufnu tramvajske getribe, obložene inoxom koja je 2 tjedna odležala u pacu za meso. Netreba ni vatra, kesteni sami isjaču iz ljuske čim čuju kamo idu.

DU
Deleted user
09:46 12.10.2020.

Uz pečeni kestene dobro paše mošt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije