Finu večeru možete napraviti u manje od pola sata te sa samo nekoliko sastojaka. Ovaj jednostavni recept za pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama voljet će cijela obitelj.U ovom receptu koriste se šampinjoni, ali s obzirom da se već bliži jesen, možete ih zamijeniti i vrganjem ili nekom drugom gljivom, piše Taste of Home.
Sastojci:
- 2 žličice kukuruznog škroba
- 1/2 šalice mlijeka bez masnoće
- 4 polovice pilećih prsa bez kostiju
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žlica maslaca
- 250 grama narezanih svježih gljiva
- polovica crvenog luka srednje veličine, tanko narezan
- 1/4 šalice šerija ili pileće juhe
- 1/2 žličice soli
- 1/8 žličice papra
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Pomiješajte kukuruzni škrob i mlijeko dok ne postane glatko, a zatim istucite piletinu batom za meso. U velikoj neprianjajućoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri i pecite piletinu dok više ne bude ružičasta, 5-6 minuta po svakoj strani. Izvadite iz posude. U istoj tavi zagrijte maslac na srednje jakoj vatri; pirjajte gljive i luk dok ne omekšaju. Umiješajte šeri ili pileću juhu, sol i papar i pustite da dođe do vrenja. Promiješajte smjesu kukuruznog škroba i dodajte u tavu. Vratite na kuhanje, a zatim kuhajte i miješajte dok se ne zgusne, 1-2 minute. Vratite piletinu u tavu, poklopite i pustite da se meso termički obradi do kraja, a umak zgusne. Poslužite s kruhom, tjesteninom, rižom ili salatom po želji. Dobar tek!
Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!