Ljubitelj ste medenjaka, ali pomalo su vam dosadili oni klasični koji se svakog blagdana nalaze na stolu? Onda ste na pravom mjestu! Portal Gastro.hr donosi fini recept medenjaka s mirisom cimeta koji će biti gotovi u samo 60 minuta. U slast!
Recept koji jamči hrskavost:
1. Tijesto: Zagrijte u lončiću tekući med, šećer, mlijeko i maslac ili margarin da se otopi. Neprestano miješajte. Smjesu premjestite u zdjelu i ostavite da se ohladi.
2. Gotovo stvrdnutoj smjesi dodajte vanilin šećer, aromu i cimet. Sastojke umiješajte mikserom. Brašno pomiješajte sa škrobnim brašnom, kakaom i praškom za pecivo, prosijte te, dio po dio, umiješajte na srednjoj brzini. Zatim umijesite preostalu brašnu mješavinu i oljuštene nasjeckane bademe. Smjesu premjestite na pobrašnjenu radnu plohu i umijesite glatko tijesto.
3. Tijesto razvaljajte na oko 1/2 cm debljine te okruglim kalupićem ili čašom izrežite kolačiće. Složite ih na lim.
4. Za premazivanje: Umutite škrobno brašno i vodu. Smjesu zavrijte u lončiću i kratko prokuhajte. Lončić sklonite sa štednjaka i ostavite da se ohladi. Kolačiće tanko premažite.
5. Za ukrašavanje: U svaki kolačić utisnite po jednu polovicu badema.
>>VIDEO Čokoladna torta koju nije potrebno peći: morate ju probati
>>Carski drobljenac nije htio pojesti ni ogorčeni Franjo Josip I., a danas je omiljena slastica