Recept za ovu neodoljivu slasticu posudili smo od naše poznate gastroblogerice Nasje Duplančić na čijem blogu Mama, ja sam gladan možete pronaći pregršt izvrsnih recepata koji će oduševiti sve članove vaše obitelji. Evo i recepta!
Kolač od oraha, griza i jabuka
Za biskvit (mjera je šalica od 2 dl):
šalica pirova integralnog griza
šalica mljevenih oraha
2 jaja
šalica i pol mlijeka
4 velike jabuke
šalica kokosova šećera (ja sam stavila malo manje, oko 1,5 dl), ali može slobodno 2 dl
šalica kokosova ulja
3 žlice gorkog kakao praha
1 prašak za pecivo
Za preljev:
200 g čokolade za kuhanje ili one s većim postotkom kakaa
1 žlica kokosovog ulja
oko 1 dl mlijeka
Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad!
Priprema:
Jabuke ogulite i naribajte na veći ribež. Jaja stavite u zdjelu, dodajte šećer i mikserom pjenasto izradite. Dodajte pola količine griza i oraha pa žlicom dobro umiješajte. Dodajte kokosovo ulje, ostatak griza i oraha, jabuke, kakao i prašak za pecivo. Ulijte mlijeko i sve dobro promiješajte. Prebacite u nauljeni kalup veličine 25×35 cm. Pecite na 180 stupnjeva oko 30-35 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Kada je kolač pečen, izvadite ga iz pećnice i pustite oko pola sata na sobnoj temperaturi. U lončić stavite čokoladu, mlijeko i kokosovo ulje pa zagrijavajte na laganoj vatri dok ne dobijete glatku glazuru. Ako vam se čini previše gusto, slobodno dodajte još malo mlijeka… Glazuru prelijte preko kolača i poravnajte. Kada se kolač sasvim ohladi, stavite ga u hladnjak na sat vremena.
Božićna bajka! Ova kuća ima čak 50 000 božićnih lampica i svi su dobrodošli posjetiti je!