Izvolite, sjednite!

Kolačići, kaktusi i kamenje za udobno sjedenje i izležavanje

sofa (1)
Foto: Arhiva VL
1/10
09.02.2012.
u 08:00

Već desetljećima dizajneri si doista daju oduška s neobičnim vizijama sofe. Ne bojte se, i najčudniji primjerci jamče visoku udobnost

Svojevrstan epicentar kućnog života nedvojbeno je kauč, odnosno sofa. Od omiljenog komada namještaja tradicionalno se očekuje visoka udobnost i estetika, a nerijetko se smatra i statusnim simbolom. Savršen izazov za dizajnere... A oni si već desetljećima doista daju oduška s neobičnim vizijama!

Neke od njih postale su ikone modernog dizajna, poput "kolačića" Marshmallow koji su pedesetih godina prošlog stoljeća osmislili George Nelson i Irving Harper. Velika zvijezda početkom sedamdesetih bila je (i ostala) Bocca u obliku crveno našminkanih usana. Za ovu pop-art sofu Studija 65 nadahnuće je navodno bila Marylin Monroe.

U pop-artu 21. stoljeća ističe se Kartellova sofa Pop od prozirnog polikarbonata te "krznata" Cipria brazilske dizajnerske braće Campana. Sjajne 3D iluzije stvaraju "bodljikavi" Canape Cactus dizajnera Maurizija Galantea i "neboderska" sofa Notturno a New York, djelo Gaetana Pescea.

U "gradnji" se okušao i danski KiBiSi sa sofom Brick (Cigla), a osebujan "štih" skandinavskom proizvodu daje Karim Rashid sa sofom Orgy.

Ljubitelji retrostila doći će na svoje sa sofom Phonique dizajnerice Nike Zupanc te raskošnom Busnellijevom sofom Bohemian.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije