Treba paziti!

Koliko često treba mijenjati četkicu za zube? Dobro ju je i očistiti deterdžentom za suđe

Shutterstock
03.08.2024.
u 07:00

Kada je riječ o vašoj četkici za zube, velika je vjerojatnost da ste pažljivo razmislili želite li električnu ili običnu, tvrđu ili mekšu... No, nakon što je kupite, možda ne razmišljate previše o njoj, uključujući i to koliko često biste je trebali mijenjati. Ali apsolutno biste trebali.

Joyce Kahng, kozmetička i stomatologinja, za Real Simple otkrila je kada bismo trebali zamijeniti četkice za zube i zašto je to toliko važno. Ako želite održati zdravlje usne šupljine, bitno je redovito mijenjati četkicu za zube. 'Trebali biste mijenjati četkicu za zube svakih tri do četiri mjeseca zbog nakupljanja bakterija,' kaže dr. Kahng.

Jedan od glavnih znakova da trebate zamijeniti četkicu je kada se vlakna počnu trošiti, kaže Kahng. Međutim, postoje i manje vidljivi znakovi na koje treba obratiti pažnju. 'Trebali biste je zamijeniti i ranije, ako ste bili bolesni,' objašnjava dr. Kahng, kako biste se riješili bakterija.

VEZANI ČLANCI: 

'Jedan savjet za dulje trajanje četkice za zube je koristiti odgovarajuću količinu pritiska prilikom pranja,' kaže dr. Kahng. Pokušajte ne pritiskati previše kako bi vlakna zadržala svoj oblik (i kako biste bili nježni prema zubima). Dr. Kahng također kaže da možete očistiti četkicu za zube kako bi joj produljili vijek trajanja. 'Mnogi ljudi ne znaju ovo, ali zapravo možete očistiti četkicu za zube s deterdžentom za suđe.' Na taj način možete pomoći ukloniti bakterijske naslage s četkice, što će produljiti njezin vijek trajanja. Međutim, Kahng i dalje preporučuje zamjenu četkice svakih tri do četiri mjeseca, bez obzira na to koliko je često čistite.

Perete li zube odmah nakon pijenja kave? To nije uvijek dobra ideja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije