Sretni ljudi skloniji su jedenju čokoladica, ali i češće biraju voće, prenosi portal Yahoo.com. Većina je svjesna da smo često žrtve emocionalnog prejedanja, ali zašto biramo zdravu ili nezdravu hranu kada smo dobro, pitaju se autorice studije Karen Page Winterich sa sveučilišta Pennsylvania i Kelly L. Haws sa sveučilišta Texas A&M. Kako bi razumjele zašto netko bira slatkiš umjesto voća, autorice su testirale razlike između pozitivnih osjećaja iz prošlosti ili sadašnjosti i nade koja je osjećaj okrenut prema budućnosti.
Sudionici koji su se nadali konzumirali su manje bombona M&M od ljudi koji su iskusili sreću. Otkrile su i da konzumenti okrenuti prošlosti biraju nezdraviju hranu iako osjećaju nadu. Zaključile su da kombinacija pozitivnosti i usredotočenosti na budućnost utječe na samokontrolu.
– Kad se osjećate dobro, ne okrećite se previše dobrim stvarima iz prošlosti. Zadržite pozitivan stav i okrenite se budućnosti. Vaš struk bit će vam zahvalan – zaključile su autorice.