Moć sugestije ili placente?

Konjska placenta liječi sportske ozljede?

fetus
vl
19.11.2009.
u 08:20

Najnoviji je slučaj Arsenalova napadača Robina van Persieja koji je zbog rupture ligamenata na zglobu također odlučio posjetiti Beograd i misterioznu "vidarku".

Hollywoodske zvijezde koriste je u tretmanima za ljepotu, mnoge je životinje jedu nakon što donesu mladunče na svijet, a srbijanska "vidarka" Marijana Kovačević placentom liječi sve više sportaša. Najnoviji je slučaj Arsenalova napadača Robina van Persieja koji je zbog rupture ligamenata na zglobu također odlučio posjetiti Beograd.

Marijana Kovačević navodno je do sada već tretirala dva Van Persiejeva suigrača, a na sva usta hvale je i igrači u Srbiji, kojima je, kako tvrde, pomogla.

- Siguran sam da će Marijana pomoći Robinu. Kada sam prvi put otišao k njoj, bio sam skeptičan. Tada sam imao 24 godine. Oporavak poslije njezina tretmana četiri do deset puta je brži nego što je to uobičajeno. Vjerujem da će pomoći i njemu te da će se već za pet tjedana naći na terenu - izjavio je za nizozemske medije Marko Pantelić, igrač Ajaxa.

Misteriozna domaćica koja pomaže sportašima nedostupna je medijima, a koliko je istine u pričama da za liječenje koristi konjsku placentu i, ako je to istina, odakle joj materijali za tretmane teško je reći s obzirom da srbijanski liječnici sumnjaju kako bi osoba koja u te svrhe upotrebljava placentu trebala ili znati sve koji uzgajaju konje u zemlji ili uvoziti placentu izvana, a sumnjaju čak i na krijumčarenje konja.

U čudesnu moć liječenja Marijane Kovačević sumnja i prof. dr. sc. Boris Nemec, član zdravstvene komisije FIFA-e i liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske.

- Bilo bi predivno da je to moguće, ali ne vjerujem da je tako, osim ako nije riječ o manjim ozljedama. Da se razumijemo, i prije su ljudi liječili travama. To ne negiram, no ako je ligament puknuo, treba više vremena za zacjeljenje. Ako je riječ samo o istegnuću, onda se tu može primijeniti i recept za gripu – sedam dana zaredom jesti jabuku, mirovati i gripa će proći - objašnjava Nemec dodajući kako se isto tako zna dogoditi da se nakon liječenja travama otkrije kako je nešto pogrešno zaraslo, čime se očito napravi više štete nego koristi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?