PROMO

Kontrola krvnog tlaka - ključan čimbenik u prevenciji kardiovaskularnih bolesti

Medikor
PR FOTO
PR
Autor
PR članak
14.11.2014.
u 11:00

Danas se održava I. simpozij na temu "Kontrola krvnog tlaka - ključan čimbenik u prevenciji kardiovaskularnih bolesti" u organizaciji tvtke Medikor - OMRON Healthcare Europe uz podršku Hrvatskog društva za hipertenziju Hrvatskog liječničkog zbora

O samom simpoziju smo razgovarali s Ivom Kovačević Pihler, zamjenicom direktore tvrtke Medikor.

U raspravi o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti redovitim mjerenjem krvnog tlaka sudjeluju vodeći liječnici i farmaceuti iz Hrvatske te inozemstva na čelu s predsjednikom Hrvatskog društva za hipertenziju prof. dr. Jelakovićem i istaknutim članom Britanskog društva za hipertneziju prof. Padfieldom. Kako ste uspjeli okupiti tako stručan tim za spomenuti Simpozij?
Svojim dugogodišnjim iskustvom, znanjem i predanim radom ostvarili smo izvrsne odnose sa brojnim hrvatskim i međunarodnim stručnjacima iz područja kardiovaskularnih bolesti koji su se rado odazvali našem pozivu za simpozij kako bi na taj način dodatno osvijestili javnost o prevenciji hipertenzije. Na simpoziju okupljamo niz stručnjaka iz područja kardiovaskularnih bolesti koji raspravljaju o tome kako redovito mjerenje krvnog tlaka i srčanog pulsa može pomoći u boljim kliničkim ishodima te koliko je važno mjerenje krvnog tlaka na svim nivoima zdravstvene zaštite.

Koliku ulogu u prevenciji hipertenzije ima osvješćivanje javnosti, naravno osim već spomenutog simpozija?
Osvješćivanje javnosti ima vrlo značajnu ulogu u prevenciji hipertenzije. Medikor je vrlo angažiran u naglašavanju važnosti mjerenja krvnog tlaka i srčanog pulsa u prevenciji kardiovaskularnih bolesti. Intenzivno radimo na promociji važnosti brige o vlastitom zdravlju i samokontroli zdravstvenog stanja ne samo kod liječnika već i kod kuće. Redovito sudjelujemo u javnozdravstvenim akcijama poput mjerenja krvnog tlaka OMRON tlakomjerima u domovima zdravlja, na glavnim gradskim trgovima povodom Svjetskog dana srca i Dana hipertenzije, a u ljekarnama diljem Hrvatske svakodnevno se besplatno može izmjeriti krvni tlak OMRON digitalnim tlakomjerima čiji smo ekskluzivan uvoznik. Uz to aktivno surađujemo sa Hrvatskim društvom za hipertenziju te liječnicima, ljekarnicima i medicinskim sestrama, koje su u svakodnevnom doticaju s pacijentima. Ove godine osmislili smo MEDIKOR stanicu za provjeru zdravlja kojom smo pokrenuli vlastiti projekt provjere zdravstvenog stanja u ljekarnama. Za sada se u projekt uključilo oko 50 ljekarni diljem Hrvatske, a brojka kontinuirano raste. Mjerenja uključuju mjerenje krvnog tlaka i srčanog pulsa OMRON digitalnim tlakomjerom te mjerenja težine i udjela masnog tkiva u tijelu OMRON dijagnostičkom vagom. Ukoliko su rezultati mjerenja izvan normalnih vrijednosti pacijent se usmjerava na pregled kod liječnika.

Kako biste u nekoliko rečenica predstavili tvrtku Medikor, što je primarna djelatnost tvrtke?
Medikor je osnovan 1995. godine u Zagrebu. Bili smo među prvim distributerima koji su na hrvatsko tržiše uveli digitalne tlakomjere japanske kompanije Omron, koja je i danas vodeća kompanija u svijetu u proizvodnji digitalnih medicinskih uređaja. S vremenom smo počeli uvoditi i druge brandove za zdravlje i ugodniji život, uvijek vodeći se istim motom “Kvalitetom do zdravlja“ ne pristajući na ništa manje od vrhunski kvalitetnih proizvoda.

Primarna djelatnost nam je veleprodaja i maloprodaja medicinskih uređaja za kućnu upotrebu. Medikor u svome sastavu ima i dvije specijalizirane drogerije : Medikor Prodavaonice zdravlja, dvije ljekarne i internet prodavaonicu, aktivno surađujemo sa gotovo svim ljekarnama i veledrogerijama, te zapošljavamo oko 20 ljudi.

Vaš je moto “Kvalitetom do zdravlja” i veliku važnost pridajete kvaliteti proizvoda koje distribuirate. Koji se sve brandovi nalaze u vašem portfelju i imate li u  planu predstaviti neke novitete na tržištu?
Slogan „Kvalitetom do zdravlja“ označava stav našeg poduzeća da za zdravlje treba birati samo najkvalitetnije uređaje, svjetski priznatih proizvođača. Stoga Medikor u svome asortimanu ima samo proizvode vrhunske kvalitete za zdravlje, ljepotu i ugodan život.

Ekskluzivan smo zastupnik OMRON-a, vodećeg svjetskog proizvođača digitalnih tlakomjera i inhalatora za kućnu uporabu, te niza prestižnih kompanija poput Beurer, Rio Beauty i Nature's Plus. Iduće godine planiramo na tržište uvesti nekoliko novih medicinskih uređaja napredne tehnologije , učvrstiti položaj lidera u distribuciji medicinskih uređaja za kućnu upotrebu na domaćem tržištu, i nastaviti sa širenjem poslovanja na strana tržišta.

Kakvi su planovi za širenje Medikora?
Još uvijek ne možemo govoriti o intenzivnom širenju Medikora na strana tržišta, ali napravili smo pomake u tom smjeru te smo 2011. godine pokrenuli distribuciju na tržištima Slovenije i Crne Gore. Ulaskom Hrvatske u EU otvorile su se nove prilike za širenje poslovanja koje ćemo u budućnosti svakako iskoristiti. Vrlo smo oprezni u širenju poslovanja jer smatramo da je sigurno i stabilno poslovanje jedna od osnovnih zadaća modernih managera, osobito u uvjetima koji danas vladaju na tržištu.

Uspješno poslujete unatoč dugogodišnjoj krizi u gospodarstvu. U čemu je tajna vašeg poslovnog uspjeha?
Ova godina, iako i dalje recesijska za nas je bila relativno uspješna. Vrlo smo strastveni oko toga što radimo jer vjerujemo da naš posao nije isključivo komercijalan već ima i više , javno - zdravstveno značenje. Jasan fokus i ciljevi, inovativnost i kontinuiran rad sa predanim timom zaposlenika redovito daju rezultate tako da se veselimo budućnosti. 2014. godina za mnoga poduzeća u RH predstavljala je izazov zbog recesijskog okruženja, likvidnosti i općenito otežanog načina poslovanja. Medikor je bio spreman na takve uvjete na tržištu i tu leži glavni razlog uspješne prilagodbe novonastaloj situaciji . Sa ponosom možemo istaknuti da je poduzeće i u takvim teškim okolnostima na tržištu poslovalo sa dobiti i rastom prihoda od prodaje u odnosu na 2013. godinu. Za nas se kao temelj uspješnog poslovanja pokazao rad sa odličnim proizvodima prihvatljive cijene, kvalitetan tim zaposlenika, poticajna radna atmosfera, pošten odnos sa kupcima te nove ideje i stalne inovacije.

Po čemu se tvrtka Medikor razlikuje od drugih iz ovog sektora?
Medikor 2015. godine obilježava 20 godina postojanja na hrvatskom tržištu, što je u modernom poslovanju i uvjetima na našem tržištu dugo vremena. Mi smo obiteljsko poduzeće, držimo do tradicionalnih vrijednosti poput poštenog i otvorenog odnosa, kako prema našim zaposlenicima, tako i prema našim kupcima. Čvrsto stojimo iza naših proizvoda jer zaista vjerujemo da unapređuju kvalitetu života, a vrlo često tlakomjere, inhalatore i druge proizvode doniramo onima koji ih si ne mogu priuštiti. Osim toga, sudjelujemo u različitim javnozdravstvenim akcijama, poput mjerenja krvnog tlaka u domovima zdravlja i na gradskim trgovima, te na taj način dio profita koji ostvarujemo vraćamo zajednici.

Što je potaknulo tvrtku Medikor na prvi tako atraktivan Simpozij kao ovaj održan danas 14. studenoga pod nazivom "Kontrola krvnog tlaka - ključan čimbenik u prevenciji kardiovaskularnih bolesti"?
Tijekom 2014.g. konstantno smo radili na isticanju poruke o važnosti mjerenja krvnog tlaka kroz naše poslovne aktivnosti. No, ovim simpozijem željeli smo dodatno potaknuti raspravu među vodećim liječnicima i farmaceutima o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti redovitim mjerenjem krvnog tlaka na svim razinama zdravstvene zaštite, od liječnika do ljekarnika, medicinskih sestara i mjerenja krvog tlaka kod kuće. Bit ćemo uistinu presretni ukoliko istaknute smjernice potaknu svijest o važnosti mjerenja krvnoga tlaka ne samo kod liječnika, već i kod kuće što dugoročno može rezultirati ranijim uočavanjem nepravilnosti u krvnom tlaku i srčanom pulsu, ranoj detekciji hipertenzije, boljoj kontroli i prevenciji kardiovaskularnih bolesti, uključujući moždani udar.

Želite prijaviti greške?