je li to bila dobra ideja?

YouTuber tjedan dana jeo isključivo proteinske pločice - iznenadilo ga što mu se dogodilo s tijelom

Youtube/Screenshot
22.10.2024.
u 13:30

Colin je tijekom tog tjedna odlučio nastaviti sa svojim energičnim vježbama gimnastike

YouTuber Colin Murray iz američke savezne države Wisconsin odlučio je učiniti nezamislivo i tjedan dana živjeti samo od proteinskih pločica da vidi što će to učiniti njegovom tijelu. Naravno, živjeti samo od proteinskih pločica nije način na koji uspijevate imati zdravu i uravnoteženu prehranu, piše Unilad.

Istina je da proteinske pločice mogu imati svoje prednosti zbog velike doze proteina u ukusnoj poslastici koja vjerojatno ima manje šećera od uobičajenih čokoladica, no one nisu savršena super hrana bez ikakvih nedostataka i svakako nisu zamjena za pravilne obroke. Colin je odlučio preživjeti na njima cijeli tjedan, a pritom nastaviti sa svojim energičnim vježbama gimnastike.

Na kraju je u videu na YouTubeu detaljno opisao sve zdravstvene probleme koji su se pojavili kao posljedica i utjecaj koje je takva "prehrana" imala na njegovo tijelo. Rekao je da su treninzi općenito postali "tužni", a tijelo "slabo". Osim toga, povremeno je osjećao vrtoglavicu i napuhnutost, gubeći nešto od definicije svojih trbušnih mišića.

Nakon prvog dana, rekao je da uživa u tome što ne mora toliko kuhati, ali je do kraja dana već požalio zbog odluke jer je pojeo šest pločica, po  dvije za svaki obrok. "Mislim da sam trudan, želudac mi je pokvaren. Već mi je muka od ove hrane", rekao je Colin.  Drugog dana priznao je da se pojavio neočekivani problem. Naime, nije mogao obaviti veliku nuždu. "Pojeo sam puno proteinskih pločica, ali ništa još nije izašlo, tako da je to pomalo alarmantno", objasnio je.

Na kraju je morao pojesti malo borovnica i jabuka da bi se stvari pokrenule. Četvrtog dana vratio se na "dijetu" te je rekao da pati od više nuspojava. "Bio sam umoran cijeli dan, a moj želudac još uvijek proizvodi buku. Inače uvijek imam trbušne mišiće, ali otkad sam na ovoj dijeti, stalno sam nadut. Također i smrdim", ispričao je YouTuber.

Dok je razmišljao o petom i šestom danu, komentirao je da se osjeća iscrpljeno i nemirno te da njegovi treninzi nisu urodili plodom jer se osjećao slabo. Do kraja tjedna njegov stav prema proteinskim pločicama potpuno se promijenio, rekavši da se sada osjeća krivim što ih je godinama konzumirao. "Čini mi se kao da sam se trovao zadnjih pet godina, jer sam ih puno jeo, a posebno ovaj tjedan", objasnio je Colin.

VEZANI ČLANCI:

Rekao je i da je primijetio da prerađena hrana poput proteinskih pločica samo ubija energiju. "Prošli tjedan nisam spavao, nisam mogao ništa raditi. To bi trebala biti samo grickalica s vremena na vrijeme", zaključio je na kraju svog eksperimenta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije