Jedan kuhar otkrio je kulinarske mitove u koje većina ljudi vjeruje, te je podijelio i što je zapravo istina. Kuhar Andrew Dixon na društvenim mrežama često dijeli savjete i trikove za kuhanje koji su vrlo popularni.
Kako piše The Sun, trenutno je vrlo popularan njegov savjet o četiri mita u koje trebate prestati vjerovati odmah.
Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...
Prvi mit je da meso uvijek treba biti dobro pečeno. Mnogi vjeruju da je dobro pečeno meso najsigurnije za jesti, no kuhar tvrdi da nije baš tako. Rekao je da sve ovisi o rezu i vrsti mesa, pa tako perad i divljač treba jesti dobro pečenu, kao i kobasice i mljevene pljeskavice, no neki komadi crvenog mesa sigurni su za jelo i ako su malo ružičasti. Važno je znati da se bakterije nalaze na vanjskoj strani mesa i ubijaju se toplinom.
Drugi mit je da je piletina skroz pečena tek kada meso bude potpuno bijelo. Kuhar kaže da je sigurno kuhanje piletine važno i mnogi ljudi žele da meso bude potpuno bijelo prije nego što ga jedu, no navodi da to nije uvijek tako. Rekao je da je bolji test provjeriti unutrašnju temperaturu mesa i provjeriti je li njegova temperatura 22 stupnja Celzijusa prije konzumiranja.
Treći mit je da će dodavanje ulja u vodu za tjesteninu spriječiti ljepljenje tjestenine. Nije baš ugodno kada se tjestenina zalijepi za tavu nakon kuhanja i mnogi ljudi misle da će dodavanje ulja u vodu pomoći u rješavanju problema. Međutim, kuhar je rekao da je ovo samo mit. Objasnio je da je tajna kuhanja savršene tjestenine velika tava s puno slane, kipuće vode. U tavio treba biti dovoljno vode da se tjestenina može kuhati na laganoj vatri.
Četvrti mit je da će dodavanje mlijeka u kajganu pomoći da ona budu mekana i finija. Iako mnogi misle da je to stvarno istina, kuhar je ovo opovrgnuo, te tvrdi da ih to može samo učiniti vodenastima i tečnijima.
Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!