idealno za vruće dane

Ljetni ručak koji ćete obožavati: Umak za tjesteninu se ne kuha, a sve je gotovo za svega 10 minuta!

Shutterstock
21.06.2024.
u 14:30

Obožavat ćete ga

Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da im ni apetit nije prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake – jela koja su brzo gotova. Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se! 

Sastojci koji su vam potrebni:
Pola kile narezanih rajčica srednje veličine
Pola šalice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
2 konzerve tune u ulju
1/4 šalice parmezana
1/4 šalice svježeg bosiljka
1 žličica vinskog octa
sol
tjestenina po izboru, preporučuju se špageti

VEZANI ČLANCI:

Priprema: U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje, češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala za poslije.

Tjesteninu dodajte u zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinova ulja. Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu. Pospite s još malo parmezana. 

TikTokerica pokazala super trik za brže guljenje krumpira: 'Više nema povratka na staro!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije