Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog iskradanja iz kuće

Mama na forumu ispričala kako je sinu (16) za kaznu skinula vrata od sobe: 'Jesam li pretjerala?'

Adolescent i doručak
pixabay
12.07.2023.
u 13:30

Dijete zaslužuje malo privatnosti. Ja bih pokušala naći kompromis, stavila bih na primjer zavjesu na mjesto vrata na dva tjedna, da mu ostane barem iluzija neke privatnosti, piše jedna korisnica.

Tinejdžerske su godine razdoblje u kojem vjerojatno najviše cijenimo i čuvamo svoju privatnost, no ako roditelji posumnjaju da radimo nešto što ne bismo trebali, znaju se za naše dobro umiješati. A to je; i malo više; napravila i anonimna mama koja je svoju priču podijelila na Redditu gdje ju je većina drugih korisnika podržala. "Moj sin Ryan ima 16 godina, a živimo u staroj kući.u kojoj brave na vratima služe samo 'za ukras', pa ih u zadnje vrijeme polako mijenjamo, s tim da već dosta dugo tražimo odgovarajuće. Ako ih ne nađemo, morati ćemo mijenjati sva vrata, za što trenutno nemamo novca", napisala je. "Vrata mog sina obično su zaključana; slučajno ili zato što želi privatnost, što je u redu i s čim do sada nismo imali problema. Ja obično prije spavanja provjeravam djecu, a ako su njegova vrata zaključana, samo mu ispred njih poželim laku noć. Sinoć su mu vrata bila otvorena ali je puštao glazbu, a budući da je već bilo kasno, rekla sam mu da stiša, no nije odgovarao pa sam pokucala", piše mama.

"Kucam ja tako, kucam, a nitko ne odgovara. Nazovem ga i dobijem govornu poštu, te u tom trenu već počinjem paničariti, misleći da je Ryan nekako udario glavom ili nešto slično i da je u nesvijesti. Još uvijek ne odgovara pa suprug i ja skidamo vrata s okvira i vidimo da nije u svojoj sobi", kaže mama koja je tada shvatila da se tinejdžer iskrao na tulum na koji su mu ranije te večeri zabranili ići, a kući se vratio tek oko četiri ujutro.

"Za kaznu je ostao bez vrata... A tako će ostati dok ne dobije nova, što je za otprilike dva tjedna. Ona će napokon imati normalnu bravu na kvaku. Suprug i ja se slažemo oko ove kazne, ali je on to ispričao i svom prijatelju koji me sada zove samo da mi kaže kako sam pretjerala i da sam grozna majka... Inače, da se to može, uklonila bih mu samo bravu da se ne može zaključavati, no ona je ugrađena u vrata i trebalo bi je doslovno rezati pa je skidanje vrata bilo logično", rekla je. A premda će se nekima takva kazna vjerojatno činiti drastičnom, većina je Reddit korisnika takvu odgojnu metodu podržala. 

"On se iskrao iz kuće i otišao negdje gdje nije smio, a to nije mala stvar!", napisao je jedan od njih, dodavši: "U konačnici ste vi i suprug odgovorni za postupke i sigurnost svog sina, a ja se ne bih pouzdao u to da će 16-godišnjak donositi ispravne odluke, misleći pritom o dugoročnim posljedicama..."

Stalno `padate` na loše dečke? Vjerojatno ste ovog horoskopskog znaka

Adolescent i doručak
1/6

"Svejedno, dijete zaslužuje malo privatnosti. Ja bih pokušala naći kompromis, stavila bih na primjer zavjesu na mjesto vrata na dva tjedna, da mu ostane barem iluzija neke privatnosti", komentirala je korisnica, a mnogi su se s njom složili. "Mislim da je dovoljno oduzeti mu mogućnost zaključavanja vrata, ne treba mu nužno oduzeti i privatnost, to je pretjerana reakcija", komentirao je drugi.

"Još uvijek ste njegov zakonski skrbnik i imate odgovornost osigurati mu sigurnost, a iako se osobno ne slažem potpuno sa uklanjanjem vrata, razumijem da je to privremeno rješenje, dok ne dobijete vrata s normalnom bravom. Iskreno, ne mislim da je kazna nerazumna i trebala bi ga naučiti lekciju o iskradanju i dolascima kući u četiri ujutro, što je pretjerano kad ti je 16 godina. . Može biti sretan što niste, kada ste vidjeli da nije u sobi, zvali policiju da prijavite nestanak", zaključila je jedna korisnica.

Dolazak sa stilom: Tinejdžerski par na maturalnu večer stigao helikopterom 😎

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije