Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Michelle Obamu napali jer nije odjenula kreaciju crnog dizajnera

23.01.2009.
u 11:01

Haljinu koju je Michelle Obama nosila na inauguraciji pohvalili su mnogi znalci iz svijeta moda, uključujući i glumicu Sarah Jessicu Parker, no nisu svi bili zadovoljni njezinim odabirom. Udruga crnih umjetnika (Black Artists Association) smatra da je prva dama Amerike za takav povijesni događaj trebala odjenuti kreaciju nekog afroameričkog dizajnera te je kritiziraju zbog tog propusta.

Michelle je za večernji bal izabrala bijelu haljinu 26-godišnjeg dizajnera Jasona Wua rođenog u Tajlandu dok je na inauguraciji blistala u zlatnoj haljini i kaputu američke dizajnerice Isabel Toledo rođene na Kubi. S obzirom na to da je na taj način promovirala te dvije zemlje te ideju jedinstva, članovi udruge crnih dizajnera pitaju se zašto nije isto učinila i za nekog crnog dizajnera.

- Lijepo je zastupati ideju "mi smo svijet" predstavljajući razne zemlje. Međutim, ako se odlučila za tajlandskog dizajnera i kubansku dizajnericu, zašto i Kevan Hall, B. Michael, Stephen Burrows ili neki drugi crni dizajner nisu dobili priliku napraviti nešto – kaže Amnau Eele, suosnivačica udruge i bivši model Yvesa Saint Laurenta. Prvoj dami obratit će se i osobnim pismom, ističe Eele.

Michelle Obamu, dodaje, ne krive zbog toga jer svijet gleda “bezbojno”, ali im nije jasno zašto niti u jednom pojavljivanju nije nosila odjeću crnog dizajnera.

- To je trebao biti naš trenutak – kaže suosnivačica Udruge crnih dizajnera.

(K.B.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije