Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznenađeni i frizeri

Minival: Veliki povratak dobrih starih kovrčica

frizura
14.08.2010.
u 09:00

Pred ljeto i odlazak na more djevojke su za ljubav umjetnih uvojaka skidale i ekstenzije

– Među rijetkim ste gospođama koje se dolaze kratko ošišati, žene su u posljednje vrijeme poludjele za minivalom, sve bi dugu kosu i kovrče – čudila se prije neki dan pred mušterijom jedna zagrebačka frizerka. Zamalo je, kaže, već bacila kemikalije za trajnu koliko se rijetko ta frizura tražila. Još donedavno je u šest mjeseci radila tek jedan ili dva minivala, a sada – gotovo svaki dan.

Sve je preživio

I to, kako se čini, nije slučajnost. U osamdesetima ultrapopularne trajne kovrče, koje je pridržavao minival, proteklih su desetljeća bile u ilegali. Tražila bi ih pokoja gospođa ili djevojka, ali minival nije bio in i malo tko je priznavao da se kiti lažnim uvojcima. Međutim, minival, koji je prije četiri godine proslavio i svoj stoti rođendan, sve je preživio i bez puno pompe vratio se u trend. To potvrđuju kako u običnim, kvartovskim tako i u prestižnim, skupim zagrebačkim frizerajima. U jednom od poznatijih frizerskih salona u glavnom gradu priznaju da ih je i same iznenadila nova moda. Nije, ističu, novost da žene vole kovrče i da traže takve frizure, ali uoči sezone godišnjih odmora i masovnih odlazaka na more zaredale su klijentice koje žele kovrče što će trajati dva tri, mjeseca, drugim riječima – dobri stari minival. U frizerskim krugovima ga, istina, zovu i novim imenom, push up, jer odiže kosu od tjemena i stvara dojam bujnosti, a nisu to više ni one sitne ‘pudlica’ kovrče kao u osamdesetima.

Kako bilo, neke su djevojke, da bi ovog ljeta imale trajne kovrče, vadile i ekstenzije.

I poznate i nepoznate

– Među našim klijenticama koje su poželjele trajne kovrče ima i mladih i starijih, i poznatih i nepoznatih žena. Međutim, danas je sve drugačije nego u vrijeme najveće popularnosti starog minivala. Nove su i tehnike, a nova su, i bolja, sredstva. Kosu danas kovrčamo na krupne viklere. To jest trajna frizura, koja drži dva do tri mjeseca, a popularnost joj je možda porasla baš zbog odlazaka na more, jer je takvu frizuru lako održavati – kaže Antonio Draženović, stilist frizerskog salona Renata.

I u Estetic Uvemi ističu da minival u posljednje vrijeme rade svaki dan. Iako, i dalje ima salona koji su prekrižili trajne ondulacije. Kažu da većina kemikalija ipak šteti kosi, a ostale su jako skupe i malo bi ih tko mogao platiti.

Ključne riječi

Komentara 1

ED
educ@
11:15 17.08.2010.

Hit frizura možda je trenutno kovrčava, ali mislim da svakoj ženi najbolje stoji onako kako joj je stvoreno od Boga i da je baš takva frizura za nju HIT.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije