Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naljutila mnoge

Mladenka zabranila mobitele na vjenčanju pa podijelila reakcije: Je li to ipak previše?

Shutterstock
05.07.2024.
u 14:30

Dotični mladenka i mladoženja vjenčali su se 23. ožujka u Samfordu u Australiji i željeli su da intimno vjenčanje bude “opušteno”

Posljednjih godina kultura vjenčanja usvojila je koncept ograničavanja upotrebe mobitela na ceremonijama kako bi se spriječilo da gosti objavljuju sadržaj na internetu prije mladenaca. U snimci objavljenoj na Instagramu vidi se mladenka Anna Reuss kako hoda do oltara i govori gostima da "maknu svoje telefone", nakon čega slijedi tekst koji glasi: "Mladenka NE bi trebala ovo govoriti tijekom svog velikog trenutka", piše NY Post.

Takve ceremonije nazivaju se "isključenim ceremonijama" i znače da "par zahtijeva da gosti odlože mobitele, kamere i sve druge uređaje kako bi bili prisutni u trenutku", objašnjava Bride.com. Novovjekovno pravilo obično se pojačava postavljanjem natpisa po cijelom prostoru ili postavljanjem osobe koja ga provodi.

Dotični mladenka i mladoženja vjenčali su se 23. ožujka u Samfordu u Australiji i željeli su da intimno vjenčanje bude “opušteno”. Međutim, njihova najuža obitelj i prijatelji vjerovali su da je potrebno više svjetla, kamera i akcije dok su se micali sa sjedala u prvom redu. 

Imaju plaćene profesionalce. Žele da budete u trenutku,” rekla je za TODAY.com Khyla Nixon, fotografkinja vjenčanja koja vodi produkcijsku tvrtku Maple and Mist. Annin snimatelj vjenčanja, koji nadgleda @mapleandmist na internetu, napisao je uz isječak u naslovu: "Što mislite o zabranjenim telefonima tijekom vaše ceremonije?"

VEZANI ČLANCI:

Neki su se složili s novim konceptom, ali drugi smatraju da je to nepotrebno opterećenje za goste koji žele sami uhvatiti trenutak. “Sklonite telefone. Prečesto se fotografije objavljuju bez odobrenja.”, komentirala je jedna osoba. "Ovo je njihov trenutak i dovoljno smo mislili na goste da ih pozovemo da podijele taj trenutak", dodao je drugi.

Jedna se žena požalila kako su se gosti oglušili na mladenkin zahtjev te su fotografirali trenutak iako oni to nisu htjeli. “Najmanje desetak ljudi potpuno je ignoriralo zahtjev. Mislim da to pokazuje nepoštovanje. Zgrožena sam", napisala je. 

Ipak, neki su gledatelji priznali da snimatelji i fotografi znaju zakloniti pogled na par. "Ono što je također neugodno na vjenčanju je više profesionalnih fotografa koji trče posvuda tijekom ceremonije i fotografiraju. Želim uspomene, izvadite telefone jer ja ću snimati” dodao je jedan kritičar. "Kako su telefoni problem? Meni to nema smisla", pitao je jedan zbunjeni muškarac. "Mislim da je to najnevažnija stvar ikad, samo se opustite i uživajte u svom danu", komentirala je jedna korisnica.

Snimka svadbe: 'Svekrva je došla u vjenčanici, trebala sam tada shvatiti da slijedi i razvod'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije