Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjerite!

Mučite se sa sporim internetom u vašem domu? Možda vam je ruter na krivom mjestu!

shutterstock
23.04.2024.
u 11:30

Ovo su glavna mjesta koja treba izbjegavati, ali i ona gdje trebate staviti svoj usmjerivač kako biste imali brzi internet.

U sve digitalnijem dobu, svi se oslanjamo na stabilnu internetsku vezu više nego što bismo željeli priznati. No, čak i u 2024. godini opsjednutoj tehnologijom, postoje trenuci kada se naš voljeni WiFi bori s održavanjem veze. Ako ste umorni od sporog interneta i problema s povezivanjem, možda imate poteškoća zbog toga gdje ste postavili svoj WiFi usmjerivač. Dakle, ovo su glavna mjesta koja treba izbjegavati, ali i ona gdje trebate staviti svoj usmjerivač kako biste imali brzi internet, piše Mirror

Malo ljudi zna da se WiFi signali 'blokiraju' kada se postave pored čvrstih objekata, uključujući ormare i zidove. Alan, stručnjak u Increditoolsu, ističe: ‘Postavljanje Wi-Fi usmjerivača iza namještaja ili unutar ormarića može se činiti kao prikladan način za skrivanje neuglednih kabela. Ali, to može značajno ometati Wi-Fi performanse’. 

VEZANI ČLANCI: 

‘Osim toga, usmjerivači postavljeni u blizini metalnih predmeta ili električnih žica mogu doživjeti refleksiju signala i slabljenje, što dodatno pogoršava rad’, dodaje. Uređaji poput vaše mikrovalne pećnice ili TV-a emitiraju elektromagnetske smetnje (EMI), koje mogu ometati Wi-Fi signale i umanjiti njihovu kvalitetu.

Ako je vaš usmjerivač postavljen u kutu - premjestite ga, jer WiFi usmjerivači rade tako da zrače prema van u svim smjerovima. Umjesto toga, centralizirajte svoj usmjerivač i postavite ga na visoku policu kako biste smanjili sve smetnje.

VEZANI ČLANCI: 

Ako se i dalje borite sa sporim internetom, Alan preporučuje korištenje Wi-Fi ekstendera ili 'mrežastih sustava za pojačavanje i proširenje Wi-Fi pokrivenosti u vašem domu'. ‘Strateškim postavljanjem vašeg Wi-Fi usmjerivača i minimiziranjem smetnji, možete osigurati optimalnu snagu signala i pokrivenost za sve svoje uređaje, pružajući besprijekorno i pouzdano internetsko iskustvo’, rekao je.

Uništavate li si mobitel? Većina nas radi ove dvije kritične pogreške pri punjenju:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije